Vacanta de iarna – unde sa calatoresti?

Desigur ca raspunsul la aceasta intrebare variaza in functie de preferintele fiecaruia, dar un lucru este sigur. Ne referim la faptul ca toti oamenii adora destinatiile placute ochiului, cu peisaje de vis. Indiferent ca preferi marea sau muntele, frigul sau caldura, avem sugestii pentru fiecare. Atat in Romania cat si in strainatate.

Unde sa mergi in vacanta de iarna? Ce ar trebui sa alegi pentru o excursie de vis? Unde gasesti cele mai bune oferte? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. O vacanta poate insemna ceva diferit, pentru fiecare.

Unii prefera sa se relaxeze, in timp ce alte persoane abia asteapta sa faca tot felul de drumetii si expeditii. Asa ca trebuie sa alegi ce te incita mai tare. Si scapa de prejudecata ca doar vacantele de vara sunt minunate.

Este momentul sa te bucuri cu adevarat de viata in orice moment al anului, nu doar cateva zile in timpul verii. Ne-am obisnuit sa muncim prea mult si uitam sa ne luam liber mai des. Nu uita sa cumperi acel city break la care visai. Mergi in destinatiile din visele tale, viata este prea scurta ca sa ne permitem sa amanam mereu.

Vacanta de iarna – ce destinatii sa alegi?

Daca iti place frigul, nu uita sa alegi mai des si destinatiile din Romania. Dar nu te limita la cele consacrate, pentru ca s-ar putea sa ai surprize mai mari daca alegi ceva mai putin cunoscut.

Familiarizeaza-te cu muntii Apuseni, de exemplu. Mergi in acele locuri mai putin mediatizate. Petrece Craciunul si Revelionul in mijlocul traditiilor. Alege Maramures, Viscri, Ardealul, ceva care sa te aduca intr-o stare de spirit mai buna. Nu uita ca pentru a avea parte de cele mai bune oferte ar fi bine sa rezervi din timp. Altfel preturile s-ar putea sa fie piperate, plus ca nu vei gasi neaparat ce iti doresti.

Aceasta REGULA este valabila si pentru destinatiile din afara, in mod evident. Cele mai bune oferte sunt anuntate cu mult timp inainte si s-ar putea sa te descurajeze acest aspect. Dar nu trebuie sa fie asa. Cumpara o vacanta inainte cu 5 luni si lasa grijile. Totul va fi bine si nu te mai gandi la ce se poate intampla in acest decurs. Viata este scurta, asa ca…carpe diem!

Tot la capitolul vacanta de iarna poate intra si o excursie in tarile calde. Si este bine de stiut ca ai de unde alege, fara doar si poate. Poti merge in Europa, in tari precum Cipru sau Malta, unde temperaturile se mentin ridicate tot anul. In functie de ce iti doresti, alege destinatia care ti se potriveste cel mai bine.

In Cipru poti face baie cam tot anul, avand in vedere ca si in decembrie sunt in jur de 20 de grade afara, dar si in apa. Asa ca din start ai premisele unei vacante de succes. Cine nu isi doreste sa faca baie in mare, chiar de Craciun? Sau de ce nu, in ianuarie sau februarie.

Vacanta de iarna cu accente de…vara!

Iar vestile bune nu s-au terminat. Pentru Cipru, preturile la biletele de avion sunt absolut excelente. Poti gasi un zbor dus-intors de la 20 de euro de persoana! Iar cazarea, pentru 3 zile, nu depaseste 60 de euro, pentru 2 persoane. Asa ca poti beneficia de o mini-vacanta de iarna absolut fabuloasa.

Si este chiar mai bine decat in plin sezon, cand temperaturile pot ajunge si la 50 de grade, aproape imposibil de suportat pentru noi. Asa ca pregateste-te sa mergi la plaja cand in Romania temperaturile sunt negative. Va fi o senzatie absolut minunata, garantat!

Si in Malta este cald, poate nu la fel ca in Cipru, dar cu siguranta te va cuceri. Ai ce vizita, sunt multe cladiri vechi si tarmuri superbe de vazut. Iar biletele de avion au preturi decente, in jur de 100 de euro dus-intors sau chiar mai putin.

Daca beneficiezi de un buget mai mare, poti opta pentru Zanzibar, Thailanda sau Indonezia. Cu siguranta te vei simti ca Julia Roberts in filmul Eat, Pray, Love. Si ce poate fi mai frumos decat sa vezi magicul Bali? Sau cele mai albastre si clare ape din lume?

Oricare dintre destinatiile de mai sus iti vor incanta sufletul. Iar iarna nu va mai fi atat de greu de indurat. De preferat, alege sa stai in oricare dintre aceste destinatii cel putin o saptamana. Avand in vedere ca 2 zile se duc pe drum, este cel mai indicat asa. Biletele de avion pot fi gasite si la 380-400-420 de euro in extrasezon. Ceea ce este chiar convenabil, avand in vedere distanta uriasa.

Vacanta de iarna – revelion pe plaja sau pe partie?

Tu alegi, daca vrei sa petreci sarbatorile pe partie, in Bulgaria, Romania sau chiar Austria sau undeva pe o plaja superba. Desigur ca trebuie sa tii cont si de buget, cand iti poti lua liber, etc. Documenteaza-te inainte si observa ce te atrage cel mai mult. Nu uita ca biletele la avion in extrasezon sunt la preturi mai mult decat decente.

Poti zbura catre Anglia, Austria, Roma sau Germania cu bilete care incep de la 20 de euro (uneori si mai putin!!) dus-intors/ per persoana. Nu suna rau, nu-i asa? Inainte sa decizi ca nu ai bani pentru o vacanta in afara verifica prima data zborurile disponibile. De asemenea, poti gasi si cazari la preturi fara competitie, daca alegi sa cumperi din timp.

Au apus vremurile cand romanii nu calatoreau si nu intelegeau prea bine conceptul de concediu. Bucura-te la maxim de aceste clipe si nu uita sa fie cat mai dese. De multe ori amanam vacantele si mereu avem senzatia ca este ceva mai bun de facut.

Aboneaza-te la toate newsletterele de profil si fii la curent cu cele mai bune oferte de pe piata. Apropo, daca esti atrasa de Orient tine mine ca si Maroc, Israel si Iordania sunt la super oferta, in special iarna.

Planifica cele mai reusite concedii in extrasezon si vei reusi sa vizitezi locuri minunate, la care poate nici nu visai. Vacanta placuta!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *