Cel mai eficient mineral antiinflamator – magneziul

Magneziul este de departe cel mai eficient mineral antiinflamator, iar lipsa lui in organism poate cauza multe probleme. De cate ori nu ai auzit ca o persoana trebuie sa ia calciu si magneziu sub forma de pilule? Tocmai pentru a prinde forta si a se simti mai bine, din nou.

De obicei, aceasta deficienta poate cauza o serie de probleme cunoscute deja. Ne referim aici la crampe si spasme musculare, oboseala cronica si slabiciune, osteoporoza, astm, tensiune arteriala crescuta si chiar afectiuni mintale (apatie, depresie, etc).

Tocmai de aceea magneziul este considerat cel mai eficient mineral antiinflamator. Pentru ca te poate ajuta sa scapi de nenumarate probleme doar prin administrarea sa. Desigur ca cel mai bine ar fi sa-l asimilezi din alimentatie, asa ca acesta va fi subiectul principal al discutiei de astazi.

Consumul de alimente grase, dietele severe, malnutritia, fumatul, situatiile stresante – toate pot duce la deficiente severe de magneziu.

Cel mai eficient mineral antiinflamator – cum sa echilibram magneziul din organism?

Doza zilnica recomandata de magneziu este de 310-320 de mg, persoanele cu varsta inaintata pot consuma putin mai mult. Un lucru este cert, nu neglija acest mineral vital pentru sanatate.

Migdalele vor asigura aproximativ 20% din doza zilnica necesara. Ne referim la o mana de migdale crude, servita ca gustare, alaturi de cateva capsune, de exemplu. Migdalele contin si o cantitate mare de proteine, grasimi naturale si au rolul de a incetini procesul imbatranirii. Nu uita sa le introduci in alimentatia zilnica, cu siguranta te vor ajuta sa mananci mai putin si la mesele principale, daca le vei consuma pe post de gustare.

Avocado contine la randul sau magneziu, pe langa grasimi vegetale super sanatoase si proteine. Consuma-l dimineata, la micul dejun, cu un strop de lamaie, o salata de rosii si 2 felii de paine prajita integrala. Cu siguranta iti va placea acest mic dejun, care poate fi si o cina excelenta. Jumatate de avocado acopera undeva la 15% din necesarul zilnic de magneziu.

Fasolea rosie are in compozitie magneziu, la randul sau. Este excelenta in salate sau ca garnitura, asa ca nu uita sa o consumi mai des, in special ca are si proteine.

Cel mai eficient mineral antiinflamator – spanac si ciocolata neagra

Ambele contin magneziu in cantitate ridicata. De exemplu, o portie de spanac iti poate asigura undeva la 40% din necesarul zilnic de magneziu, ceea ce nu poate fi decat o veste excelenta. Nu uita sa consumi spanac si in smoothie-uri si salate, pentru ca cel crud are mai multe minerale in compozitie. In timpul gatirii, spanacul isi mai poate pierde o parte din proprietati, dar si o mancare de spanac poate fi o alegere foarte buna.

Ciocolata neagra, fara zahar, este grozava pentru sanatate si contine 24% din necesarul zilnic de magneziu. Desigur ca polifenolii continuti de aceasta vor ajuta si la reglarea nivelului de insulina, asa ca ciocolata neagra poate preveni si diabetul.

Este excelenta si pentru creier, asa ca nu uita sa mananci zilnic 2-3 cuburi de ciocolata neagra.

Semintele de dovleac ne pot asigura 23% din doza zilnica recomandata de magneziu, asa ca introdu-le in dieta. Poti sa le consumi dimineata, cu cereale sau la gustare. Alege seminte de dovleac neprajite si nesarate, sunt cele mai eficiente cand se afla in starea lor naturala.

4.92/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *