Dieta de o zi, in primavara lui 2022. Ce sa mananci?

Am mai discutat despre dieta de o zi, dar astazi dorim sa-ti oferim un nou meniu. Iar aceste alimente pe care le vei consuma de-a lungul zilei te vor ajuta sa slabesti si sa fii mai sanatoasa.

Si, cine stie, poate ca dieta de o zi se va transforma in dieta de o saptamana sau chiar de o luna! Dar pana sa ajungem acolo, da-ne voie sa-ti spunem ca acest mic regim este menit sa te ajute sa iti purifici organismul.

In special daca in sezonul rece ai mancat tot felul de alimente grele, carne, oua, lapte, etc si muuult prea putine fructe si legume. Suntem aici ca sa inversam aceasta situatie. Si cand poate fi mai bine sa tii o dieta daca nu primavara?

Haide sa vedem ce avem de facut, pentru o silueta mai armonioasa, in 2022.

Dieta de o zi – perfecta pentru primavara!

Vom incepe ziua cu un mic dejun sanatos, dar imbelsugat. Asa ca, in loc sa mancam oua prajite sau merdenele, batoane, prajituri, etc la micul dejun, vom opta pentru paine prajita si avocado.

Asa ca taie un avocado in 2, iar una dintre jumatati feliaz-o. Prajeste 2 felii de paine integrala (neaparat!), taie cateva rosii cherry, stropeste-le cu ulei de masline. Pune deasupra painii feliile de avocado si savureaza un mic dejun delicios si sanatos.

Intre mese, vei avea parte de 2 gustari. La prima gustare, inainte de masa de pranz, vei servi o mana de zmeura sau capsune si cateva migdale (nu mai mult de 4-5 migdale).

Pranzul va fi compus dintr-o supa crema de legume si o felie de peste la gratar si sparanghel inabusit in tigaie. Aceste retete sunt facile si la indemana oricui, asa ca nu iti va lua prea mult timp sa le pregatesti. Opteaza pentru somon sau dorada, iti va placea aceasta combinatie. Stropeste cu putina lamaie, la final.

Nu exagera cu sarea, aceasta are rolul de a stabiliza grasimile, asa ca nu manca excesiv de sarat.

Dieta de o zi – cina usoara si sanatoasa

Pe la ora 16, poti manca din nou o gustare. Un iaurt fara grasimi sau o mana de afine sunt alegeri perfecte. Asa ca nu omite aceste mici gustari, pentru ca altfel risti sa iti foame si s-ar putea sa mananci ceva ce nu este pe „lista”.

La cina poti servi o salata greceasca, alaturi de o felie de paine prajita integrala. Salata va fi compusa din rosii, castraveti, ceapa, ulei de masline, masline, si cateva bucatele de branza feta.

Cu siguranta ti se va parea delicioasa si satioasa. Nu uita ca ultima masa a zilei sa fie la ora 19. Poti sa mai bei un ceai, in ultima parte a serii, dar nimic mai mult!

O astfel de dieta te poate ajuta sa scapi rapid de acele kilograme in plus, iar meniul nu este nici pe departe unul foarte restrictiv. Nu uita ca dieta mediteraneana este excelenta in procesul slabirii.

Mai multe despre dieta mediteraneana aici >>>

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *