VEGANUARIE – tu raspunzi provocarii?

Poate inca nu ai aflat, dar luna ianuarie a devenit „veganuarie” in Europa, dar si in alte parti ale lumii. Cu alte cuvinte, suntem indemnati ca in prima luna a anului sa eliminam complet alimentele de origine animala si sa ne bucuram de cele vegetale.

Iar aceasta nu poate fi decat o initiativa excelenta, in special in contextul in care de sarbatori avem tendinta de a manca in exces, de cele mai multe ori.

Asadar, daca si tu vrei sa raspunzi provocarii veganuarie, suntem gata sa te ajutam. In primul rand, trebuie sa fii organizata si sa ai la indemana alimentele mentionate: fructe, legume, leguminoase, seminte, nuci, etc.

Veganuarie sau cum sa te purifici in prima luna a anului

Incepe sa mananci in fiecare zi cat mai curat si pur. Desigur ca si alimentele vegetale contin anumite chimicale, dar poti sa alegi sa mananci ce este mai sanatos. De exemplu, bucura-te de salate de cruditati, asezonate cu seminte, cuburi de tofu, masline si ulei de masline. Adauga si o felie de paine integrala si bucura-te de o cina sau un pranz minunat.

Nu uita ca in veganuarie poti consuma: salate de orice fel, supe creme, mancare de spanac, fasole, linte, ciuperci, cartofi, naut. De asemenea, poti pregati la cuptor vinete, dovlecei, cartofi dulci, rosii, etc. Incearca si sortimentele de branza vegetala aparute pe piata. S-ar putea sa te incante mai mult decat ai fi crezut.

De exemplu, exista feluri de branza vegana care imita feta si sunt foarte gustoase. Alaturi de rosii si ulei de masline reprezinta o gustare sau o cina grozava. De asemenea, poti fierbe si paste integrale, fara gluten sau din legume pe care sa le servesti alaturi de aceste preparate. Cu siguranta te va bucura aceasta masa.

Evita zacusca, fasolea batuta, cartofii prajiti si painea in exces. Acesta este motivul pentru care bunicii nostri se ingrasau in perioada de post…Poti sa le consumi si pe acestea, dar moderat!

Veganuarie – fructe si sucuri proaspete

Fructele abunda in vitamine si sunt gustari formidabile. Asa ca asigura-te ca le ai la indemana in acest sezon, iar in timpul acestei diete de purificare consuma-le din plin.

Consuma sucuri proaspete de fructe (portocale, grapefruit, rodie, etc), dar si de legume (sfecla, morcovi, telina). De asemenea, poti savura mai des limonade naturale. Nu trebuie sa renunti la ele doar pentru ca ne aflam in sezonul rece. Asadar, realizeaza limonade cu lime, grapefruit, portocale, rodie si alte minunatii! Reteta AICI.

Nu neglija nici gustarile dintre mese. O mana de nuci, fructe confiate, fructe proaspete, un iaurt vegetal sau un fresh de portocale sunt alegeri minunate.

Gateste mai des acasa, in special ca retetele vegane, adica de post, sunt numeroase si le poti gasi cu usurinta in ziua de astazi. Exista chiar si omleta vegana, iti lasam si aceasta reteta aici.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *