De ce sa dormi pe partea stanga? Explicatiile specialistilor

De ce sa dormi pe partea stanga a corpului, care ar fi beneficiile? Este posibil sa ti se para o idee cat se poate de ciudata. Stim ca suna iesit din comun, dar nu inseamna ca este neaparat ceva rau.

Asa ca venim in ajutorul tau si vrem sa-ti explicam care sunt concluziile specialistilor in domeniu. Se pare ca exista multe avantaje atunci cand dormi in acest mod. Facilitezi o digestie mai buna si eviti eventualele probleme de inima.

De ce sa dormi pe partea stanga? Pentru ca te va ajuta sa ai un somn mai odihnitor si vei fi dobandi o stare de sanatate mai buna, in timp. Dar haide sa vedem impreuna ce arata cercetarile asupra corpului uman.

De ce sa dormi pe partea stanga?

In primul rand, pentru sistemul digestiv. Acesta face un efort urias pentru ca procesele sa fie finalizate optim, iar tranzitul intestinal sa se efectueze in parametrii buni. Cu alte cuvinte, daca vrei sa te mentii in forma, este imperios necesar sa ai grija de procesele digestive care au loc in corp, in fiecare zi.

Atunci cand dormi pe partea stanga ajuti organismul sa transporte reziduurile catre colon, din intestinul gros. Avand in vedere ca atat stomacul cat si pancreasul se afla pe partea stanga, atunci cand dormi in acest mod ajuti aceste organe sa stea natural si sa elimine sucurile gastrice necesare.

Pont: daca timpul iti permite, aseaza-te pe partea stanga pret de 5-10 minute dupa ce ai mancat. In acest mod vei porni digestia, asa ca vei usura munca organelor interne.

De asemenea, se pare ca odihna pe partea stanga este fundamentala unui bun transport al nutrientilor, prin sistemul limfatic. Cu ajutorul acestui mic obicei, celulele organismului vor prima mai repede „materia prima” necesara.

De ce este bine sa dormi pe partea stanga, pentru inima?

Din motive lesne de inteles, inima fiind situata pe partea stanga a corpului. Procesele vor fi facilitate in cazul acestui organ vital, odata ce vei dormi corect. De asemenea, datorita faptului ca digestia, una dintre cele mai complexe activitati zilnice ale organismului, va functiona mai bine, in mod clar somnul va fi mai odihnitor.

Asa ca de acum incolo fa un efort si dormi pe aceasta parte. Stim ca s-ar putea sa nu fie usor sa-ti schimbi obiceiurile, dar mai mult ca sigur va merita, in special daca vrei sa fii mai sanatoasa. Este indicat sa dormim in acest mod si pentru splina, asa ca inca un motiv pentru care ar fi bine sa nu uiti acest „truc”.

Cum sa dormi mai bine? Evita sa dormi pe burta

Stim, multi vor fi dezamagiti la aflarea acestei vesti, dar este cat se poate de adevarat, iar oamenii de stiinta sunt cei care confirma acest aspect.

Conform eatthis.com, atunci cand dormi pe burta poate fi o senzatie placuta, dar nu este deloc normala pentru organism. In sensul ca atunci cand capul este intors intr-o parte, poate duce inclusiv la leziuni in zona gatului. Dr. Okubadejo, un renumit medic newyorkez a declarat ca “un impact major o are si salteaua pe care dormi, aceasta trebuie sa fie ferma, dar nu exagerat de tare. Trebuie sa fie confortabila, asa ca nu uita sa iei in calcul acest lucru data viitoare cand alegi una…mai multe despre cum sa dormi corect aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *