Cum sa dormi mai bine? Evita aceste posturi

Cum sa dormi mai bine in mod natural, fara a fi nevoie sa apelezi la medicamente? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei afla cum poti sa te asiguri ca ai un somn eficient.

Atunci cand vine vorba despre dormit, nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca sunt anumite „ritualuri” care ajuta. De exemplu, anumite posturi sunt mai eficace, pe cand altele pot afecta calitatea somnului. Alte obiceiuri pot duce la un somn agitat si nesatisfacator.

Cum sa dormi mai bine, cu alte cuvinte? Este simplu, trebuie sa te culci la aceeasi ora, sa nu consumi alcool si sa eviti mancatul la ore tardive. De asemenea, nu te uita prea mult la televizor chiar inainte de somn.

Despre toate acestea si multe altele, imediat in articolul de mai jos.

Cum sa dormi mai bine? Evita sa dormi pe burta

Stim, multi vor fi dezamagiti la aflarea acestei vesti, dar este cat se poate de adevarat, iar oamenii de stiinta sunt cei care confirma acest aspect.

Conform eatthis.com, atunci cand dormi pe burta poate fi o senzatie placuta, dar nu este deloc normala pentru organism. In sensul ca atunci cand capul este intors intr-o parte, poate duce inclusiv la leziuni in zona gatului. Dr. Okubadejo, un renumit medic newyorkez a declarat ca „un impact major o are si salteaua pe care dormi, aceasta trebuie sa fie ferma, dar nu exagerat de tare. Trebuie sa fie confortabila, asa ca nu uita sa iei in calcul acest lucru data viitoare cand alegi una.”

In ceea ce priveste dormitorul pe burta, medicul ne da un exemplu concludent: cum ar fi sa petreci ziua cu gatul intors intr-o parte, sprijinit de un perete? Imagineaza-ti acum ce presiune pui la nivelul coloanei vertebrale si al gatului, in momentul in care dormi in aceasta maniera.

Unele dureri de spate pot aparea ca urmare a acestei alegeri, adauga expertii americani in sanatatea lombara.

Cum sa dormi mai bine? Iata care este unul dintre secrete

Trebuie sa dormi pe spate, este cea mai eficienta postura, din toate punctele de vedere. In acest mod, vertebrele se aliniaza, iar un somn profund si linistit va decurge de la sine.

Alt truc pe care ni-l recomanda medicii este acela de a pune o perna sub genunchi. Da, ai citit bine, poate fi cea mai buna alegere. In acest mod, coloana vertebrala se va aranja si mai eficient, asa ca nu va exista presiune la nivelul inferior al spatelui.

Totusi, majoritatea oamenilor dorm pe o parte, ceea ce nu este deloc o alegere rea. Ba chiar din contra, este cea de-a doua postura recomandata. Multi nici nu reusesc sa doarma pe spate, fiind destul de greu sa schimbi aceste obiceiuri peste noapte.

In aceasta pozitie este bine sa plasezi o perna chiar intre genunchi, pentru a avea grija de postura coloanei vertebrale.

De ce femeile au nevoie de mai mult somn – pentru ca sunt mai active mental!

Acesta este momentul pe care-l asteptau toate feministele, in special ca vestea a fost facuta publica chiar de cercetatori. Este adevarat ca femeile folosesc mai mult intelectul si, de asemenea, sunt mai eficiente atunci cand vine vorba despre a face mai multe lucruri in acelasi timp.

Adica este vorba despre multitasking, un termen pe care cu siguranta l-ai mai intalnit. Datorita acestui aspect, femeile consuma mai multa energie decat barbatii, asa ca au nevoie de mai multa recuperare.

In medie, femeile ar trebui sa doarma cu aproximativ 20-30 minute mai mult, asa ca nu te simti ciudat daca simti sa dormi mai mult decat partenerul tau…mai multe despre somnul femeilor >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *