Cel mai bun sfat pentru slabit – stiai?

Cel mai bun sfat pentru slabit nu va tine cont de dietele care apar in fiecare zi. Va urma un principiu pe care multa lume il uita, tocmai pentru ca pare mult prea simplu.

Vorbim aici despre alimentele necesare, eficiente in alimentatia noastra. Degeaba mancam produse care au un nivel caloric scazut, daca acestea nu ne confera o stare de satietate. In acest mod, nu vom face decat sa ne gandim si mai mult la mancare, exact ce NU ne dorim atunci cand vrem sa slabim.

Asadar, cel mai bun sfat pentru slabit este acela de a manca eficient si cumpatat. Cum putem ajunge la aceasta „performanta”? Vom afla imediat din cele ce urmeaza. Un lucru este cert: trebuie sa existe un deficit caloric, altfel nu prea avem cum sa dam jos acele kilograme nedorite.

Cel mai bun sfat pentru slabit – cum sa mancam sanatos?

O intrebare la care asteapta raspuns milioane de femei din intreaga lume. Cu totii cautam solutii miraculoase de a slabi, dar din pacate acestea se lasa asteptate…De ce? Pentru ca nu este posibil sa mancam mancaruri fara fibre, sarace in calorii, dar care abunda in carbohidrati rafinati, si totodata sa slabim. Asa ca un prim pas va fi eliminarea fulgilor de porumb, a produselor de patiserie, a dulciurilor si gustarilor ineficiente.

Cel mai important va fi sa consumam fibre calitative (cereale integrale, orez brun, paste integrale, fructe) grasimi sanatoase (avocado, ulei de masline, peste) si carbohidrati complecsi.

Stim ca pare usor la prima vedere, dar s-ar putea sa fie mai complex decat ai crede. Pentru ca va trebui sa spui adio deserturilor traditionale, pastelor, sucurilor carbogazoase, semipreparatelor si fast-food-ului. Stim ca nu suna foarte bine, dar este singura maniera sanatoasa prin care poti slabi. Poti sa renunti treptat la astfel de obiceiuri, daca este prea greu dintr-o data.

Cel mai bun sfat pentru slabit – un meniu eficient si nutritiv

Asa ca, in loc de oua si sunca la micul dejun poate ai vrea sa savurezi un bol cu cereale integrale, fructe, nuci si iaurt vegetal. De asemenea, in loc sa mananci fripturi cu cartofi la pranz poate vei dori sa incerci o supa crema de legume, un orez brun si o felie de peste la gratar. La cina ai putea savura curcan la cuptor cu salata verde si garnitura de broccoli sau o salata de ton cu porumb.

Da, sa mananci sanatos si satios ar putea sa te dezamageasca in prima faza, tocmai pentru ca nu vei mai putea sa iti faci micile „pofte”. Dar vei avea parte de alte bucurii, cum ar fi un trup zvelt si o sanatate mai buna.

Broccoli, sparanghel, linte, naut, fructe de padure, nuci, seminte, salate de cruditati, rosii, mere, pere si orice alte fructe si legume proaspete sunt binevenite.

Saluta anotimpul rece cu mancaruri gatite in casa, te vei bucura si de un plus de energie!

Ce nutrienti de baza ar trebui sa consumam mai des?

Un exemplu ar fi vitamina E. Putina lume stie despre proprietatile sale extraordinare, fiind un antioxidant de exceptie. Elimina efectele radicalilor liberi si previne cu succes procesul imbatranirii premature. Asa ca NU evita aceasta vitamina de care trupul tau are atat de multa nevoie.

Sustine si intareste sistemul imunitar si ai nevoie de aproximativ 18 mg pe zi. Ce contine vitamina E? Nucile, semintele, avocado, maslinele, morcovii, cerealele, caju, migdale, etc. Nu uita sa consumi nucile nesarate si neprajite. In acest fel stii sigur ca vei prelua proprietatile lor de neegalat…mai multe despre nutrientii de baza >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *