De ce sa mananci cirese? Efectul neasteptat

De ce sa mananci cirese vara aceasta? Pentru ca savuroasele fructe dedicate sezonului cald au beneficii la care nu te-ai fi asteptat.

Dupa cum stii, ciresele sunt asociate cu vitamina C, fiind o sursa excelenta de nutrienti. De asemenea, aceste fructe nu au multe calorii si sunt perfecte, ca gustare. Da, chiar si atunci cand te afli la dieta de slabire.

De ce sa mananci cirese? Pentru ca sunt o reala portie de sanatate, ca sa nu mai spunem ca ajuta si in cazurile de artrita. Da, ai citit bine, ciresele ajuta si sustin articulatiile. Datorita proprietatilor sale antioxidante remarcabile, aceste mici fructe actioneaza ca niste vitamine. Iar asta nu este tot…

De ce sa mananci cirese? Pentru ca vei avea parte de multe beneficii minunate

– regleaza tensiunea arteriala. Iar aceasta veste este excelenta, pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme. Aceste fructe rosii sunt bogate in potasiu, avand rolul de a echilibra lichidele din corp. Studiile in domeniu arata ca cei care consuma alimente bogate in potasiu, rar se confrunta cu hipertensiunea arteriala. Acestea au si rolul de a te elibera de efectele nocive ale sodiului

– vei avea un somn mai bun. Si nu este nicio gluma. Poti sa adormi si de la …cirese. Avand in vedere ca acestea au un continut ridicat de melatonina, nici nu este de mirare ca se produce acest efect…mai multe despre beneficiile cireselor >>>

Dar, ceea ce a uimit oamenii de stiinta consta in faptul ca antioxidantii continuti de cirese pot duce la rezolvarea unor afectiuni grave. Avand in vedere ca lupta impotriva inflamatiilor din corp, ciresele pot fi de folos si celor care sufera de osteoporoza.

De ce sa mananci cirese? Ce arata studiile in domeniu

Un studiu experimental din 2013 a aratat ca durerile cauzate de aceasta maladie pot fi usurate cu ajutorul sucului de cirese natural. Asadar, studiul care a fost publicat in The journal Osteoarthritis Cartilage, SUA, a avut in vedere 58 de persoane care nu sufereau de diabet sau alte afectiuni similare.

Acestia au consumat timp de 6 saptamani 2 cani de suc de cirese pe zi, iar rezultatele au fost bune. Pacientii au manifestat imbunatatiri, iar durerile s-au atenuat simtitor…

Cercetatorii au mai observat ca cei care consuma cirese sau suc natural obtinut din aceste fructe pot contribui la scaderea inflamatiilor din corp. In cazul celor care sufera de osteoporoza a fost remarcata si o mobilitate mai buna. Asa ca ciresele sustin sanatatea articulatiilor din corp.

De ce sa mananci cirese? Pentru un somn linistit…

Asa cum am mentionat si mai devreme, ciresele contin melatonina, asa ca somnul tau va fi in siguranta. Asa ca mananca o mana de cirese in fiecare seara, pentru a regla ciclurile de somn.

In timp vei reusi sa imbunatatesti in mod natural acest aspect, fara ajutorul medicamentelor alopate.

Un studiu din 2018 publicat in American Journal of Therapeutics a aratat ca cei care consuma zilnic cirese dorm mai bine si sunt mai relaxati.

Asa ca nu uita sa consumi aceste fructe minunate, macar in sezonul cald!

3/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *