Oboseala musculara si inflamatiile – de ce apar?

Oboseala musculara si inflamatiile sau intinderile pot crea un real disconfort celor care le experimenteaza. Cu siguranta ai patit si tu acest lucru. Cat timp faci exercitii sau esti la sala de sport te simti minunat, dar a doua zi parca de abia te poti ridica din pat.

Sistemul muscular controleaza miscarile, postura si echilibrul, asa ca nu este de mirare ca poate fi afectat de intinderi sau miscari puternice, etc.

Care sunt cauzele cele mai des intalnite, atunci cand vorbim despre oboseala musculara? De ce survine si ce putem face pentru a pune capat acestei situatii? Desigur ca nu se petrece doar atunci cand faci sport intens, asa ca febra musculara nu este singurul motiv care cauzeaza astfel de dureri.

Oboseala musculara – cand survine si de ce?

Atunci cand nu ne odihnim corespunzator. Daca ti s-a intamplat sa ratezi o noapte de somn stii deja ca muschii vor deveni sensibili. Adica privarea de somn va conduce la dureri musculare similare cu cele cauzate de febra musculara. Evident ca somnul este vital pentru buna functionare a organismului, tocmai de aceea insistam sa-ti atragem atentia asupra acestui aspect, cu fiecare ocazie.

Asa ca asigura-te ca dormi in fiecare seara cate 7-8 ore, iar daca ai probleme cu somnul nu ignora acest aspect atat de important.

Deshidratarea poate fi o cauza. Da, poate ca pare greu de crezut, dar hidratarea este importanta si in acest caz. Muschii au nevoie de apa pentru a functiona corespuzator, si nici nu este de mirare. In special rinichii si sistemul muscular necesita o hidratare corespunzatoare, asa ca nu uita acest aspect vital pentru tine si sanatatea ta.

Poate fi simptomul care arata ca te „incearca” o raceala. Mai ales primavara cand aceasta afectiune este la tot pasul, se poate intampla ca totul sa debuteze cu dureri musculare neplacute. Atunci este momentul sa consumi mai multe alimente ce contin vitamina C si sa bei ceaiuri fierbinti. Nu uita sa adaugi putina miere si ghimbir, pentru a fi sigura ca obtii o bautura cu adevarat eficienta.

Oboseala musculara. Carenta de vitamina D?

Poate fi unul dintre motive, asa ca nu omite acest aspect. Nu este ceva neasteptat sa ai un deficit al acestei vitamine, in special in perioada pe care o traversam. Atunci cand nu iesi afara si nu petreci suficient de mult timp in lumina soarelui se poate petrece acest fenomen neplacut.

Vitamina D este esentiala pentru dinti si oase, deoarece aceasta sustine un nivel optim de calciu. Dupa cum stii deja totul este interconectat in corpul nostru, asa ca nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii.

Vitamina D si Coronavirus – previne infectiile respiratorii

Se pare ca adultii care iau regulat suplimente de vitamina D sub indrumarea doctorului au un organism mult mai puternic. Asa ca tusea, problemele respiratorii precum si racelile in general vor fi prevenite cu succes.

Aproape 50% dintre cei care iau astfel de suplimente de vitamina D reusesc sa ramana sanatosi. Asa ne explica Rise Anne Kenny, profesor care investigheaza acest virus, din cadrul TILDA, Irlanda…mai multe despre vitamina D aici >>>

Durerile musculare pot fi si o manifestare a anemiei, asa ca acorda atentie acestor dureri. De cele mai multe ori suferinzii pot experimenta stari de lesin, dureri musculare, ameteli, etc. Toate acestea apar ca urmare a unei lipse de fier, vitamina B12 sau folati.

Sindromul oboselii cronice, artrita, pneumonia si boala Lyme pot cauza aceleasi simptome, adica dureri musculare de tot felul. Tocmai de aceea este bine sa te adresezi unui specialist, mai ales daca durerile persista.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *