Efectul secundar al cafelei. Ce se petrece daca o bei inainte de micul dejun?

Poate si tu esti unul dintre marii iubitori ai acestei bauturi, dar inca nu stii care este efectul secundar al cafelei. Bineinteles ca amatorii de cafea adora aceasta bautura si considera ca nu-si pot incepe diminetile fara ajutorul ei.

Stim ca multe persoane nu vor fi de acord sa NU inceapa ziua cu o cana mare de cafea. Dar, specialistii americani au ajuns la concluzia ca, daca iti doresti sa obtii beneficiile scontate, ar trebui sa mai astepti putin.

Nu iti face griji, nu trebuie sa renunti la aceasta licoare energizanta, dar ar fi bine sa tii cont de efectul secundar al cafelei. Asa ca, celebrul cotidian Huffington Post a semnalat ca nu este in regula sa iti torni o cafea imediat dupa ce te trezesti. Vei vedea imediat de ce.

Efectul secundar al cafelei – ce trebuie sa intelegi?

Ca poti evita potentialele stari de anxietate si schimbarile de dispozitie generate de cafea. Acest lucru se va petrece doar daca mai astepti putin inainte de a bea cafea. Stim ca s-ar putea sa-ti fie greu initial, dar poti sa fii sigura ca in timp te vei simti mult mai bine.

Iar pentru a te convinge, vom apela la argumentele oferite de Tracy Lockwood Beckerman, un recunoscut dietetician american. Iata ce a declarat pentru cotidianul mentionat mai sus: „Cortizolul in combinatie cu adrenalina ne pot „oferi” un plus de energie, iar cele 2 sunt potentate si lucreaza „in echipa” la 30-45 de minute dupa ce ne trezim. Este metoda corpului nostru de a ne trezi si a ne conferi un plus de energie, dupa ce ne-am trezit.

Asa ca este ideal sa beneficiem, in primul rand, de acest mod natural de a ne trezi, dat chiar de organismul nostru. Apoi poti sa bei o cafea, dar ai rabdare sa treaca acest interval,” a adaugat specialista.

Cortizolul, in combinatie cu cafeaua, poate crea o stare de indispozitie, asa cum am mentionat si mai devreme.

Efectul secundar al cafelei. Ce ar fi sa incepi ziua cu un pahar de apa?

Crede-ne pe cuvant, te-ai simti mult mai bine daca ai actiona in acest mod. Un pahar de apa plata pe stomacul gol te va ajuta sa iti „pornesti” metabolismul si digestia, plus ca te vei simti revigorata. Nu uita sa bei o cana de apa la temperatura camerei dupa trezire si vei remarca faptul ca vei incepe sa elimini mai usor toxinele.

Apropo, exista si dieta cu apa, care sugereaza sa incepi ziua exact in acest mod. Poti slabi cateva kilograme doar daca bei apa in momentele corecte.

De ce vei slabi daca vei bea apa pe stomacul gol

Asa cum probabil stii deja, procesul digestiei se petrece si in timpul noptii, asa ca dimineata te vei trezi mai usoara, gata sa iti incepi ziua cu un mic dejun copios. Inainte de a face asta, asigura-te ca ai baut cel putin 2 pahare de apa, pe stomacul gol. Dupa care asteapta macar 15-20 de minute, inainte de a manca. Cu ajutorul acestei metode vei reusi sa te cureti de reziduuri, iar colonul tau va fi mai sanatos.

Desigur, vei scapa totodata si de constipatie, iar faptul ca vei incepe un proces intens de detoxifiere nu va face altceva decat sa intensifice procesul de slabire…mai multe despre dieta cu apa pe stomacul gol >>>

Asa ca bea un pahar cu apa, mananca un sandvis sau o banana si savureaza-ti cafeaua apoi, te vei bucura pentru mai mult timp de efectul benefic al acesteia!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *