Nu ai timp de nimic? Iata cum poti remedia situatia

Daca si tu simti ca nu mai ai timp de nimic si nu stii cum sa procedezi in acest sens, astazi avem vesti bune. Nu de alta, dar se pare ca time management-ul sau modul in care ne organizam timpul este una dintre problemele principale.

Traim intr-o era in care viteza este cuvantul cheie. Asa ca totul pare sa fie la limita, in cele mai multe situatii. Avem senzatia ca nu mai avem timp de nimic si tot timpul ne plangem ca nu reusim sa ducem la un bun final ceea ce ne propunem.

Ce este de facut in acest sens? Cum sa scapi de aceasta senzatie ca nu ai timp de nimic? Astazi ne-am propus sa iti oferim cateva sfaturi obiective, sugerate chiar de specialistii in domeniul psihologiei.

Nu ai timp de nimic? Accepta situatia asa cum este!

Primul pas este sa nu fi stresata ca nu ai timp. Incearca sa te detasezi de aceasta idee si intelege ca nu poti face chiar tot ce iti doresti intr-o singura zi. Asa ca respira adanc, numara pana la 10 si gandeste-te care ar fi prioritatile zilei. Indeplineste cate o sarcina, pe rand. Nu incepe 15 lucruri pentru ca nu vei termina niciunul si cu siguranta vei intra in panica.

De asemenea, invata sa prioritizezi ce este important. Este indicat sa iti faci seara o lista de task-uri pentru ziua urmatoare. Pune cele mai importante 5 lucruri si vei remarca faptul ca iti va fi mai usor sa le duci la un bun final. Daca ti se par prea multe, poti incepe cu 3 lucruri. Vital este sa stii ca le poti duce cu succes la o buna indeplinire.

Alt aspect care nu trebuie neglijat este delegarea. Multi oameni au senzatia ca le pot face pe toate, suferind, de fapt, din pricina sindromului „eroului”, remarca psihologii. Vor sa rezolve totul si sa arate celor dragi cat sunt de capabili. Chiar daca intentia este buna, fii sigura ca nu este cea mai buna idee, ba chiar din contra.

Nu ai timp de nimic? Nu trebuie sa faci mai multe decat poti

Asa ca invata sa ii spui sotului, copilului sau sefului cand nu mai poti si ai nevoie de ajutor. Nu este nicio rusine, iar acest lucru nu iti va afecta imaginea. Ba chiar din contra, este nevoie de curaj sa recunosti ca nu mai faci fata. Astfel ca este esential sa comunici si sa te faci inteleasa.

Crede-ne pe cuvant, te vei simti mai linistita atunci cand stii ca ai un sprijin.

Invata sa spui nu. Chiar nu este necesar si nici obligatoriu sa le faci tuturor pe plac sau sa-i ajuti. Chiar daca intentia ta este onorabila, tine minte ca uneori iti poti face rau. Si orice ar fi, este necesar sa pui bunastarea ta pe primul loc. Daca tu nu te simti bine si esti coplesita nu ai cum sa ii mai ajuti pe ceilalti sau sa duci sarcinile tale la un bun final.

Creeaza „granite” amiabile intre tine si restul si nu da voie nimanui sa profite de bunavointa ta, succes!

Ce sa faci inainte de culcare? Liniste si iarasi liniste

Cu alte cuvinte, opteaza pentru activitati relaxante, care sa conduca la somn. Asa cum ar fi yoga, o meditatie sau o carte relaxanta. Nu bea alcool chiar inainte de somn, nu manca ciocolata sau dulciuri, nu face sport alert.

In aceste moduri nu vei face altceva decat sa te agiti, iar somnul tau nu va fi tocmai unul calitativ. Apropo, somnul este vital pentru o sanatate optima, asa ca nu neglija cele 7-8 ore necesare. Mergi la aceeasi ora la culcare si nu sta pana tarziu…ce sa faci inainte de culcare >>>

4.33/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *