Ce sa faci inainte de culcare. Te vei trezi mai energica!

Ce sa faci inainte de culcare pentru a avea o zi urmatoare plina de energie si voie buna? In cele ce urmeaza vrem sa vorbim despre cateva obiceiuri super sanatoase pe care le poti deprinde cu usurinta.

In special daca esti genul de om care prefera sa aiba grija de el si sanatatea lui. In ziua de astazi este esential sa ne ocupam de starea noastra de bine. Iar cine nu mananca sanatos, nu face sport si ignora sfaturile medicilor, cu siguranta va avea o sanatate subreda.

Dar daca ai inceput sa citesti acest articol, inseamna ca deja esti pe drumul cel bun. Ce sa faci inainte de culcare pentru un viitor mai bun? Incepe sa bei un ceai de tei, citeste o carte buna, practica meditatia si observa diferentele care vor aparea. Iar asta nu este tot. Vei descoperi mai multe secrete de-a lungul acestui articol.

Ce sa faci inainte de culcare? Nu uita sa bei un smoothie

Dar nu orice fel de smoothie si nu chiar inainte de culcare. Cel mai indicat ar fi sa il consumi inainte cu 2-3 ore, in acest mod va avea timp sa isi faca efectul, iar procesele de eliberare si ardere a toxinelor vor incepe.

Asa ca, iata reteta noastra de smoothie „facator de minuni”:

Smoothie cu turmeric si lapte de cocos

Ingrediente

– 150 ml lapte de cocos

– 2 felii de ananas sau un mango

– o lingura de ulei de cocos

– 1/2 lingurita de turmeric ( se poate ajunge pana la o lingurita)

– 1/2 lingurita scortisoara

Pune totul in blender si bucura-te de acest smoothie unic. Vei observa ca acest smoothie este satios, sanatos si te va ajuta sa fii mai energica, in viata de zi cu zi.

Ce sa faci inainte de culcare? Liniste si iarasi liniste

Cu alte cuvinte, opteaza pentru activitati relaxante, care sa conduca la somn. Asa cum ar fi yoga, o meditatie sau o carte relaxanta. Nu bea alcool chiar inainte de somn, nu manca ciocolata sau dulciuri, nu face sport alert.

In aceste moduri nu vei face altceva decat sa te agiti, iar somnul tau nu va fi tocmai unul calitativ. Apropo, somnul este vital pentru o sanatate optima, asa ca nu neglija cele 7-8 ore necesare. Mergi la aceeasi ora la culcare si nu sta pana tarziu.

Vei remarca faptul ca un somn bun te va ajuta sa fii mai sanatoasa, din toate punctele de vedere.

Nu manca inainte de culcare! Este extrem de important ca sistemul tau digestiv sa fie in stare de relaxare peste noapte. Altfel, acesta va lucra ore bune pentru a face digestia, chiar daca tu dormi. Ceea ce nu este in regula, pentru ca organele au nevoie sa fie in stare de repaus noaptea, pentru a functiona optim.

Plus ca mancatul la ore tardive este unul dintre principalii factori care duc la ingrasare.

Esti gata sa fii mai relaxata la ceas de seara?

4.81/5 (26)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *