Copilul tau mananca prea multe dulciuri?

Copilul tau mananca prea multe dulciuri? Care sunt acele semne care arata acest aspect? Despre toate acestea discutam in cele ce urmeaza cand vei descoperi mai multe alaturi de noi.

Un lucru este cert: atunci cand copilul tau mananca prea multe dulciuri vor fi anumite lucruri in neregula. Kilograme in plus, schimbari de dispozitie, tendinta de a fi apatici…Toate acestea si multe altele se pot manifesta in acele momente.

Atunci cand ii cumperi dulciuri in exces celui mic nu-i faci o bucurie, ba chiar din contra. In timp vei realiza ca i-ai facut un mare deserviciu atunci cand i-ai mentinut aceste obiceiuri.

Mai bine l-ai invata sa manance mai multe fructe, zaharul continut de acestea nefiind catalogat ca unul nociv.

Copilul tau mananca prea multe dulciuri – Care sunt semnalele?

In primul rand, are mai multe carii decat de obicei. Desigur ca dintii copiilor se pot caria mai repede, dar atunci cand remarci probleme dentare persistente, poate ar fi momentul sa faci ceva. Fii mai atenta la dieta copiilor, verifica produsele pe care le consuma de regula. Ce continut de zahar sau glucoza au, etc.

Incearca sa le cumperi mai des dulciuri vegane, sanatoase, care nu contin zahar.

Va refuza sa manance mancare normala, gatita. Zaharul poate crea o dependenta la fel de mare ca drogurile, asa ca nu te mira daca cel mic doreste doar dulciuri. Daca asa s-a obisnuit va dura o perioada de timp pana va reusi sa schimbe aceste obiceiuri nefaste.

Stari de nervozitate si iritare. Ai remarcat cum zaharul tinde sa-i agite pe cei mici? De fiecare data cand consuma produse cu zahar devin tot mai agitati, la fel ca si adultii. Asa ca nu le oferi dulciuri inainte de culcare, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta.

Copilul tau mananca prea multe dulciuri – somn agitat si multe pofte?

Copiii care consuma zahar in exces au tendinta sa aiba probleme cu somnul, tocmai din aceasta pricina. Zaharul stimuleaza sistemul nervos si creeaza o stare de euforie. Insa, dupa aceste momente urmeaza agitatia si nesomnul.

Daca remarci astfel de simptome in cazul copilului tau, ia in calcul si aceasta ipoteza. Sub nicio forma NU le oferi produse care contin zahar seara, altfel s-ar putea sa ai parte de nopti albe, alaturi de copilul tau.

Deficitul de atentie afecteaza mai bine de 6 milioane de copii doar in America! Desigur ca studiile de specialitate au remarcat o legatura stransa intre dieta si astfel de afectiuni. Copiii care mananca sanatos, adica multe fructe, legume, cruditati si mai putine dulciuri nu se confrunta cu astfel de probleme.

Mancatul in oras, adica consumul de produse fast-food sau semi-preparate nu este deloc o idee buna! Desigur ca poti sa-l lasi pe cel mic sa manance un hamburger sau ciocolata, din cand in cand. Dar nu in fiecare zi, pentru ca in timp starea de sanatate a copilului va fi afectata, chiar si la o varsta frageda.

Copilul tau mananca prea multe dulciuri. Afectiuni digestive?

Daca ai observat ca experimenteaza astfel de probleme, nu uita ca una dintre cauze poate fi tocmai o dieta nepotrivita. Daca copilul se confrunta cu senzatia de balonare, gaze sau dureri abdominale ar fi cazul sa fii mai atenta.

De asemenea, poftele necontrolate si obsesia fata de anumite mancaruri pot arata o adictie catre zahar. Apropo, diabetul infantil este alta problema cu care se confrunta multi parinti, asa ca ia aminte si du-ti copilul la nutritionist daca observi astfel de lucruri.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *