Bautura din pudra de roscove. Nu vei mai dori sa bei cafea!

Daca pana acum nu ai incercat bautura din pudra de roscove, este momentul sa o faci. Vei remarca o bautura cu textura fina, energizanta si placuta. Pe deasupra este si super sanatoasa si eficienta, in ceea ce priveste sustinerea sanatatii.

Asa ca astazi vom discuta despre acele bauturi care pot inlocui cu succes cafeaua, atat timp cat suntem dispusi sa o facem. Iar pudra de roscove este un inlocuitor mai sanatos pentru cacao, avand multe proprietati curative.

Bautura din pudra de roscove iti va fi pe plac si singurul regret va fi legat de faptul ca nu ai descoperit-o mai repede. Haide sa aflam mai multe despre aceasta, este momentul sa descoperim noi lucruri legate de nutritie.

Bautura din pudra de roscove – de ce sa optezi pentru aceasta?

Pentru ca beneficiile sunt infinite, asa ca este momentul sa incerci si tu lucruri noi. S-au dus vremurile in care doar cafeaua, prajiturile si mancarurile cu carne erau bune.

Lumea incepe sa se schimbe, iar alegerile sanatoase sunt mai pregnante ca oricand, ceea ce nu poate fi decat un motiv de bucurie. Revenind la pudra de roscove, aceasta nu contine cofeina sau oxalati, asa ca este indicata pentru un organism mai sanatos.

Nu te va tine treaza noaptea, iar carobul ( adica radacina din care se face pudra de roscove) este un inlocuitor grozav pentru produsele pe baza de cacao si ciocolata.

Spre deosebire de cofeina, aceasta nu afecteaza absortia calciului in organism.

Pudra de roscove – reduce colesterolul si protejeaza inima

Asa ca te poate feri de problemele cardiace. De asemenea, este redus riscul de a avea colesterolul marit sau alte probleme specifice.

Abunda in proteine. Asa ca nu uita sa adaugi si in cereale sau deserturi, de dimineata. Antioxidantii sunt alt element important continut.

Are functii antibacteriene, antialergice si antiseptice. Dar si antivirale si poate actiona si ca un analgezic. Te va ajuta sa scapi si sa previi constipatia si regleaza si glicemia…mai multe despre pudra de roscove am mentionat aici >>>

Bautura din pudra de roscove. Cum se prepara?

In afara de faptul ca poti prepara deserturi care sa aiba la baza carob, este demn de mentionat ca va inlocui cu succes cafeaua, cum ti-am precizat deja.

Asa ca haide sa aflam cum se face „cafeaua” din carob, adica din pudra de roscove.

Ai nevoie de:

– o lingura de pudra de roscove

– o cana de apa sau lapte vegetal

– miere sau zahar brun

– scortisoara sau vanilie, la alegere

Mod de preparare

Vei pune o lingura de pudra de roscove intr-o cana si o vei amesteca bine cu 2 linguri de apa. Incalzeste laptele sau apa si apoi toarna peste acest amestec. Poti adauga si indulcitor si scortisoara si amesteca din nou foarte bine.

Vei observa ca aceasta bautura te va ajuta sa te simti minunat, plus ca este delicioasa. Are si efect de calmare, asa ca poate fi consumata si seara.

Pudra de roscove are in compozitie vitaminele A, B2 si B3, dar si D, E si K, conform lataifas.ro. Mai contine si fier, zinc, potasiu si mangan, fiind la randul sau si o buna sursa de proteine.

Are in compozitie antioxidanti, asa ca previne bolile grave si procesul de imbatranire, fiind ideal intr-o dieta sanatoasa. Este ideal pentru persoanele care sufera de osteoporoza, dar nu numai.

Datorita beneficiilor sale ar trebui consumata mai des de catre toata lumea. Invata sa mananci sanatos si bucura-te de alimente noi, la care poate nu ne-am fi gandit in urma cu cativa ani.

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *