Bors de corcoduse – acreste mancarea in mod natural!

Este necesar sa inveti aceasta reteta de bors de corcoduse vara aceasta! In special ca aceste fructe, denumite si zarzare, sunt minunate, din mai multe puncte de vedere.

Dar sa incepem cu inceputul. Daca vrei sa faci bors de corcoduse va fi nevoie sa le culegi inca de cand sunt necoapte, adica…acre. Poate ca nu stiai, dar in acel stadiu acestea pot constitui un formidabil bors. Daca vei urma pasii pe care o sa-i oferim.

Asa ca te sfatuim sa pui si pentru la iarna, daca ai ocazia de a face rost de corcoduse naturale si acre!  Haide sa vedem impreuna cum se prepara aceasta minunatie.

Bors de corcoduse – cum se foloseste vara?

Daca ai gasit celebrele zarzare la piata, atunci este momentul sa faci o ciorba acra. Cum vei proceda? Indiferent de ciorba pe care o vei alege sa o prepari, la final vei adauga borsul de corcoduse.

Cum il vei obtine?

Vei avea nevoie de:

– 500 grame corcoduse

– un litru de apa

Se vor fierbe corcodusele pret de 30 de minute sau pana remarci ca s-au desprins de samburi. Apoi se vor pune intr-o strecuratoare si se vor scoate samburii. Partea ramasa se va pune in ciorba pe care ai pregatit-o. Se mai da un clocot si se serveste cu ardei iute, smanatana, etc.

Bors de corcoduse – cum se pune pentru iarna?

Primul pas va fi acelasi – vei fierbe un kilogram de corcoduse, de exemplu, pana se vor desprinde de samburi. Apropo, vei pune apa cat sa le acoperi. Le vei pune in strecuratoare, iar apoi vei scoate samburii. Vei adauga pasta obtinuta in apa in care au fiert.

Se va fierbe totul din nou, timp de 30 de minute. Apoi se va pune pasta obtinuta in borcane, le vei sigila si vei mai fierbe la bain maire inca 30 de minute. Practic, vei proceda in acelasi mod in care pui muraturile pentru iarna!

Te vei bucura de acest bors de corcoduse, garantat! Vei obtine in jur de 3 borcane medii din aceasta cantitate.

Sezonul cald deja s-a instalat, iar dieta cu corcoduse este cea mai buna varianta pentru acele femei care vor sa scape repede de cateva kilograme.

Putini stiu ca aceste fructe au multe beneficii asupra sanatatii, iar multi isi aduc aminte de ele doar din copilarie, atunci cand le mancau verzi.

Cand sunt coapte, corcodusele sunt o adevarata binecuvantare pentru organismul nostru, asa ca ar fi bine sa profitam de aparitia lor.

Ce contin corcodusele? O gramada de minerale esentiale pentru sanatatea noastra, cum ar fi: potasiul, fierul, calciul si magneziul…mai multe despre dieta cu corcoduse aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *