Oamenii nu te plac? De ce simti acest lucru

Daca si tu ai senzatia ca oamenii nu te plac…s-ar putea sa existe un motiv bine intemeiat in acest sens. Desigur ca acest sentiment este unul neplacut, ceea ce poate conduce la izolare si confuzie.

Un pas esential este sa realizezi de ce te simti asa si cum ai putea face o schimbare. Dupa cum banuiesti, faptul ca oamenii nu te plac (sau ai tu aceasta senzatie) nu este altceva decat varful icebergului.

Un lucru este cert si ar trebui sa ramana in mintea oricui: nu poti fi pe placul tuturor! Asa ca acesta este punctul de plecare, pentru a incerca sa schimbi in bine perspectiva lucrurilor. De asemenea, este cea mai buna modalitate de a imbunatati relatiile cu cei din jur.

Oamenii nu te plac. Ce se petrece?

Unul dintre cele mai comune lucruri pe care le fac oamenii fara sa-si dea seama este acela de a da vina pe altii. Iar aceasta actiune poate fi foarte subtila. Poate fara sa vrei ai tendinta de a nu-ti asuma consecintele anumitor fapte si arunci usor vina catre ceilalti. Desigur ca este doar una dintre perspectivele posibile in aceasta situatie.

Asa ca fii atenta la acele situatii mai dificile, cand se petrec anumite evenimente neplacute…Inainte de a arunca vina mai departe, gandeste-te daca poti face mai mult pentru a ajuta. Aceasta fiind una dintre caractersticile oamenilor pozitivi si asumati.

Pari insesibila. Alta caracteristica cu iz negativ, care poate atrage respingerea celor din jur. Poate ca uneori nu vrei sa-ti arati emotiile sau durerea, asa ca oamenii pot percepe gresit aceasta atitudine a ta. Incearca sa te comporti cu tact in astfel situatii si sa nu faci comentarii nepotrivite.

Oamenii nu te plac – cum stai la capitolul empatie?

Cei care nu dau dovada de empatie sunt iarasi vazuti intr-o maniera mai putin…”placuta”. De asemenea, daca nu esti mereu dornica sa asculti lamentarile altora ai putea fi considerata o persoana mai putin prietenoasa. Desigur ca acest lucru nu este neaparat adevarul, dar cei din jur au tendinta de a judeca inainte de a cunoaste situatia.

Desigur ca uneori s-ar putea sa aiba dreptate, asa ca tine cont ca poate anumite aspecte ale tale ar merita imbunatatite.

Aroganta este alta problema a multora, iar majoritatea oamenilor nici nu realizeaza acest defect. Nu este un lucru rau sa fii asertiv in unele situatii, dar tine minte ca nu este cazul sa exagerezi, in special cand poti rani sentimentele altor oameni.

Cu alte cuvinte, nu este greu sa-ti dai seama de ce anumite persoane s-ar putea simti inconfortabil in prezenta ta. Totul este sa te intereseze sa corectezi acest lucru, in special daca persista.

Obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes – nutritia ocupa un rol foarte important

Incepe prin a avea obiceiuri alimentare sanatoase, care te vor mentine in forma. Stiai ca cei care consuma mai putine grasimi saturate, carne si lactate au un psihic mai bun? Mancarea pe care o consumam este responsabila de starea noastra de spirit. Asa ca nu uita sa mananci fructe si legume , nuci si seminte, dar si grasimi nesaturate in fiecare zi.

Include in dieta ta fructele de padure, goji, broccoli, sparanghel, cartofi dulci, paste integrale, nuci, migdale, somon, iaurt grecesc, rosii cherry, etc. Aceste alimente te vor ajuta sa purifici organismul si sa-l intaresti…mai multe despre obiceiurile sanatoase >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *