Metabolism rapid, perfect pentru vara. Cum il stimulezi?

Un metabolism rapid este ceea ce isi doresc majoritatea femeilor. in special daca vrei sa te pregatesti pentru vara. Adica, cele care doresc sa fie in forma, ar trebui sa aiba grija la ceea ce urmeaza sa faca in sezonul cald.

La ce ne referim, mai exact? Ei bine, este vorba despre faptul ca un metabolism rapid inseamna ca organismul va grabi procesele necesare pentru a-si mentine o stare optima de sanatate, totul este in regula.

Dar ramane alta chestiune in discutie. Cum putem stimula metabolismul pentru ca acesta sa lucreze la o capacitate optima? Iata cateva lucruri simple, pe care le poti face si tu, oricand.

Metabolism rapid – cum poti interveni in bunastarea organismului?

Poti sa…ai grija la dieta si sa incerci sa mananci mai sanatos, ordonat, echilibrat. Cum se „traduce” acest lucru? Cu alte cuvinte, renunta la regimurile de slabire drastice, mananca super sanatos, alege mereu fructe si legume proaspete. Nu uita sa adaugi o salata de cruditati la fiecare masa.

De asemenea, redu consumul de lapte, carne, branza si oua. Nu doar ca vei imbunatati activitatea metabolica, dar te vei simti mult mai bine.

Vorbim despre dieta pentru ca greutatea corporala are un aport important, in toata aceasta chestiune. Asa ca, este demn de retinut ca masa musculara sustine o activitate intensa metabolica, pe cand depozitele de grasime incetinesc procesele…

Cu alte cuvinte, cu cat mentii o greutate echilibrata si sanatoasa, cu atat te vei simti mai bine, din toate punctele de vedere.

Metabolism rapid – somnul si varsta

Alti doi factori importanti atunci cand vine vorba despre reglarea metabolismului. Evident ca varsta nu o poti controla, in schimb poti incepe sa ai mai mare grija de tine. Metabolismul incetineste odata cu inaintarea in varsta, dar sportul, o dieta echilibrata si somnul calitativ te vor ajuta sa fii mai sanatoasa.

De asemenea, ora de culcare, durata somnului si eliberarea de stresul cotidian sunt factori decisivi. Stim ca poate ca pana acum nu te-ai gandit la acest aspect. Dar ar fi bine sa le iei in calcul pentru ca pot face diferenta, in ceea ce priveste sanatatea.

Somnul insuficient sau in exces – care sunt semnele care arata ca exista probleme legate de somn?

– grasimea din jurul taliei, un indicator demn de luat in calcul

– un numar ridicat al trigliceridelor ( grasimi naturale care se regasesc in sange)

– colesterolul este ridicat

– la fel si nivelul glucozei

– hipertensiune

Femeile care dormeau mai putin de 6 ore pe zi aveau mai multa grasime abdominala in jurul taliei, avand o greutate mai mare fata de cele care dormeau in jur de 6-7 ore pe noapte…arata care sunt…mai multe despre acest studiu interesant >>>

4.4/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *