Varza kale. De ce sa o consumi?

Cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre varza kale. Poate nu stii inca exact despre ce este vorba si ai vrea sa afli mai multe. Si este cea mai buna decizie avand in vedere ca acest aliment poate aduce multe beneficii nebanuite.

Ce trebuie sa realizezi, in primul rand, consta in faptul ca varza kale ar merita sa fie adaugata in dieta curenta. De asemenea, dorim sa-ti precizam ca aceasta leguma crucifera face parte din aceeasi familie cu conopida si broccoli. Da, poate ca nu pare sa fie acelasi lucru, dar au radacini comune.

Se cultiva de aproximativ 40 de ani, dar in zona mediteraneana era cunoscuta inca din anii 1800. Cei care vor sa o consume mai au o veste buna la dispozitie: aceasta leguma nu ingrasa, avand un aport caloric scazut.

Varza kale – ce beneficii aduce si de ce ar fi bine sa o consumi?

Pentru ca abunda in antioxidanti, cum ar fi renumitii flavonoizi, care se regasesc si in fructele de padure, de exemplu. Acestia ne tin departe de bolile cronice, precum cele canceroase sau cardiovasculare. Asa ca o salata de kale, stropita cu suc de lamaie sau alaturi de un dressing simplu, cu mustar si otet balsamic poate fi o garnitura de exceptie, avand in jur de 60 de calorii per suta de grame.

Asa ca alege sa mananci o friptura alaturi de astfel de salate, care iti vor sustine starea de sanatate, dar si un trup zvelt. Varza kale are in compozitie:

– vitaminele A,C,E si si un continut ridicat de vitamina K

– minerale precum fierul, fosforul, magneziul, potasiul si cuprul

– Omega 3

– polifenoli

Scapa de toxine si sustine un aport crescut de nutrienti datorita acestui aliment cu proprietati unice! Ficatul, dar si rinichii vor fi intens sustinuti in activitatea lor de eliminare a toxicitatii si a substantelor daunatoare corpului. Astfel ca vei avea parte de o imunitate mai puternica, dar si un tranzit intestinal mai eficient.

Ideala pentru cei care se confrunta cu anemia, datorita continutului crescut de fier.

Varza kale – beneficii si iarasi beneficii

Dupa cum vezi, atunci cand vorbim despre sanatate parca toate se leaga intre ele. Organele conlucreaza, asa ca atunci cand faci bine intr-o parte, tot intregul va resimti schimbarea. Elimina radicalii liberi si factorii poluanti consumand astfel de alimente benefice.

Apropo, kale mai aduce un beneficiu ravnit in special de catre femei: previne procesul de imbatranire. Inca o veste buna atunci cand vorbim despre consumul acestei legume crucifere deosebite.

Favorizeaza si scaderea colesterolului “rau”, elimina efectele nocive ale medicamentelor alopate si sustine o tensiune arteriala optima.

Cum gatesti varza kale?

Mai mult decat simplu! Daca nu ai timp, poti pur si simplu sa prepari o salata cu suc de lamaie sau alt dressing cat mai natural, asa cum ti-am recomandat deja. Poti adauga rosii cherry, ceapa sau orice alte legume iti doresti. Desigur ca poti sa completezi cu cateva bucatele de curcan la gratar sau branza feta, alegerea iti apartine.

Avand in vedere ca se aseamana cu spanacul atunci cand este sotat, poti sa o gatesti si astfel. Adica vei adauga putin usturoi, unt sau putin lapte si vei lasa sa dea un clocot., dupa ce ai calit totul in prealabil, pret de cateva minute. Vei avea parte de o garnitura sau o cina lejera senzationala si…plina de nutrienti.

Desigur ca poti inabusi varza kale. Pune o cana de apa intr-o oala, o cutie cu bulion si 300 grame kale, o ceapa tocata. Lasa totul sa fiarba pana cand frunzele sunt moi si s-au amestecat in sosul creat.

Poti sa le fierbi la aburi pret de 15 minute, de asemenea o metoda eficienta de a gati varza kale rapid si usor. Desigur ca nu ramane altceva de facut decat sa alegi varianta care consideri ca ti se potriveste cel mai bine.

Oricare ar fi, nu uita sa incluzi cat mai des in alimentatia zilnica aceasta leguma deosebita!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.