Cum sa sustii imunitatea? Ce poti face

Cum sa sustii imunitatea intr-o lume in care cei din jur par sa fie dezinteresati de mentinerea sanatatii? Ai putea incepe cu unul dintre cele mai simple lucruri: acela de a manca mai sanatos.

Majoritatea oamenilor omit importanta acestui sfat simplu, dar parca greu de aplicat in ziua de astazi. Asa ca este momentul sa descoperim impreuna cum am putea sa ne sustinem imunitatea fara ca acest proces sa se transforme intr-o corvoada.

Astfel ca este indicat sa introduci in dieta zilnica mancaruri bogate in nutrienti, vitamine si minerale. Acestea sunt esentiale pentru o viata mai sanatoasa, pe care o poti experimenta si tu in curand, trebuie doar sa vrei.

Haide sa vedem ce ar trebui sa contina o alimentatie corecta, fara doar si poate.

Cum sa sustii imunitatea – nu uita de nutrienti

Asa cum am amintit si mai devreme, acestia pot face diferenta, atunci cand vorbim despre o alimentatie mai buna. Nu uita de fructe si legume proaspete, acestea sunt bogate in zinc, vitamina C si D, resveratrol si multe altele.

Asa ca fii sigura ca introduci astfel de alimente in mod curent, in dieta de zi cu zi. Mananca zilnic mere, afine, zmeura, pere, brocoli, leguminoase, alune, nuci si seminte.

Nutrienti de baza. Omega 3, fier si vitamina D

Despre acizii grasi Omega 3 am tot discutat si sigur stii ca te pot ajuta sa previi bolile cardiovasculare, colesterolul “rau” si alte afectiuni cardiace.

Cu alte cuvinte, lupta cu inflamatiile din corp, sustinand o sanatate optima. Asa ca mananca mai des somon, macrou, fructe de mare (creveti, calamari, etc) dar si nuci, seminte de chia, ulei de canepa, alge si oua. Toate acestea contin Omega 3 din belsug asa ca te vor ajuta sa asigur necesarul zilnic de acizi grasi.

Cum sa sustii imunitatea – evita stresul si ai grija de tine

Poate ca nu stiai, dar exista o legatura directa intre stres si problemele de sanatate curente. In special imunitatea poate fi afectata de acest factor covarsitor. Atunci cand suntem agitati in fiecare zi, avem senzatia ca ne fuge pamantul de sub picioare, iar stresul pune stapanire pe fiinta noastra…nimic bun nu va aparea!

 In acele momente, nu facem altceva decat sa slabim imunitatea naturala a corpului. Iar acesta va deveni sensibil in fata bolilor de tot felul.

Asa ca nu te mira data viitoare daca apar astfel de probleme de sanatate, fa tot posibilul pentru a le evita, incercand sa mananci mai sanatos si variat.

Sa petreci cat mai mult timp in natura este iarasi o idee excelenta. Aerul natural, miscarea si buna dispozitie au un impact major asupra starii tale de bine. De asemenea, corpul invata sa se apere singur de boli in acest mod, asigurand acea „bariera” intre noi si manifestarea anumitor afectiuni cotidiene, care par sa afecteze tot mai multi oameni.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *