De ce este bine sa plangi – stiai?

Poate ca ai mai auzit aceasta teorie, asa ca astazi dorim sa-ti dezvaluim de ce este bine sa plangi. De multe ori oamenii considera ca plansul este rusinos, tocmai de aceea fac tot posibilul pentru a ascunde aceasta manifestare fireasca. In societatea noastra poate fi catalogata ca o actiune penibila, dar lucrurile nu stau deloc asa.

Am fost invatati sa asociem plansul cu slabiciunea, astfel ca ne ferim sa fim vazuti in aceasta ipostaza. Totusi, cercetatorii in domeniul psihologiei spun ca plansul este benefic, in realitate.

De ce este bine sa plangi? Pentru ca te va ajuta sa te eliberezi de starile de agitatie, frici, momente de neliniste si alte situatii similare. Asa ca da-ti voie sa plangi, poate fi cea mai buna idee, in anumite cazuri.

De ce este bine sa plangi? Pentru ca te va ajuta sa comunici mai bine

Atunci cand scapi de povara emotiilor si iti dai voie sa plangi, s-ar putea sa observi ca, dintr-o data, comunici mult mai bine.

De asemenea, depaseste temerea de a plange de fata cu oamenii dragi din viata ta.

Nu este o slabiciune sa-ti arati emotiile, ba chiar din contra. Asadar, atunci cand iti vei descatusa aceste trairi, vei observa ca poti comunica mai bine cu ceilalti. Asa ca nu iti inhiba lacrimile. In acest fel, vei nega anumite sentimente care oricum vor iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu.

Vei obtine sprijinul celor din jur, ceea ce nu poate fi decat un lucru imbucurator. Evident ca oamenii apropiati vor sti ca ceva nu este in regula cu tine, asa ca vor avea tendinta de a fi mai comunicativi. Plansul te va ajuta sa te eliberezi de stres, o stare pe care tot mai multi oameni o experimenteaza in ziua de astazi. Problema este ca acest factor poate declansa tot felul de boli cronice, asa ca ar fi bine sa eviti astfel de momente.

Miscarea, yoga si meditatia sunt alte modalitati prin care poti scapa de stres. Incepe sa te bucuri de momentul prezent si nu mai baga in seama tot felul de situatii mai putin importante.

De ce este bine sa plangi? Pentru ca vei preveni depresia

Reprimarea continua a emotiilor poate duce la intensificarea si chiar exagerarea sentimentelor. Atunci cand iti reprimi emotiile, efectele pot fi devastatoare, nu putini fiind cei care ajung sa sufere din pricina depresiei sau a anxietatii. Dar atunci cand alegi sa-ti exprimi trairile, s-ar putea sa remarci ca incepi sa te simti mult mai bine, din toate punctele de vedere.

Atunci cand esti trista si plangi admiti ca in acel moment nu te simti prea bine, dar este un lucru bun. Odata ce ai acceptat anumite emotii, este clar ca te pregatesti sa le lasi in urma.

Te va ajuta sa adormi cu usurinta. Atunci cand plangi, se petrece o descatusare a emotiilor captive in corp, asa ca va fi…obositor. Dar este si o veste buna, avand in vedere ca in acest mod vei incepe sa te relaxezi. Starea de somnolenta se va instala, asa ca ar fi bine sa profiti. Nu degeaba se zice ca totul se vindeca dupa un somn bun.

Reduce anxietatea cu succes, asa ca nu te feri sa plangi ori de cate ori simti nevoia. Studiile au mai aratat ca o portie buna de plans contribuie la o tensiune arteriala mai mica si te ajuta sa scapi de dureri fizice.

Asa ca ai toate motivele sa nu iti mai inhibi aceasta stare!

Seleniul vindeca depresia. Ce trebuie sa intelegi?

Cercetarea americana a avut la baza nivelul de seleniu. Se pare ca acesta, atunci cand se afla in cantitate prea mare sau prea mica (in special) devine nociv. Iar acele stari de anxietate, depresie, agitatie sau insomnii pot surveni si ca urmare a acestui dezechilibru. Mai mult decat atat, americanii au vrut sa vada efectele mai clar, asa ca au fost testati mai multi subiecti.

Au fost alese 2 grupuri de oameni tineri, care aveau stari de oboseala, anxietate, etc. Primei grupe i s-a oferit mancare bogata in seleniu pret de aproape 4 luni…mai multe despre seleniu >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *