Faina de orez – ideala in dietele de slabire

Daca si tu vrei sa ai grija de silueta, ar fi indicat sa consumi mai des faina de orez. Astazi iti vom prezenta efectele minunate ale acesteia, asa ca pregateste-te sa fii uimita.

In afara de faptul ca este mai bogata in fibre si minerale, faina de orez nu contine gluten, asa ca poti consuma si in timpul dietei. Spre deosebire de faina alba, aceasta nu cauzeaza inflamatii in corp, asa ca trupul tau isi va mentine starea de sanatate optima.

De asemenea, ajuta la echilibrarea glicemiei si contine carbohidrati complecsi. Asa ca ai toate motivele sa o consumi mai des, de acum incolo. Este satioasa si poate preveni cu succes foamea, asa ca foloseste-o mai des in varii retete. Iti explicam imediat cum trebuie sa procedezi.

Faina de orez. Cum sa o folosesti?

In primul rand, va transforma legumele in alimente delicioase, gratie faptului ca acestea devin crocante odata ce au fost date prin faina de orez. De exemplu, poti prepara dovlecei, vinete, morcovi si ardei la cuptor, pe care i-ai trecut prin faina de orez.

Condimenteaza-i bine, pune un strop de ulei, condimente, foloseste o tava in care ai pus hartie de copt si nu uita sa incalzesti bine cuptorul inainte. In 45 de minute (sau chiar mai repede, verifica periodic) vei avea parte de legume crocante si delicioase pentru masa de pranz. Poti sa mai adaugi si un gratar de curcan sau un ou fiert, o salata de cruditati si vei avea un pranz delicios si dietetic.

Apropo, ti-am oferit si o retete de cartofi crocanti la cuptor, cu faina de orez. Asa ca este cazul sa ti-o reamintim:

RETETA cartofi crocanti la cuptor

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez

– o lingurita de paprika sau boia

– 1 sau 2 ligurita de sare (dupa preferinte)

– 1/2 lingurita de curry…retete pentru cartofii ideali de servit cu burgeri aici >>>

Faina de orez – la ce o mai poti folosi?

Se pot face biscuiti, prajituri, tarte si multe altele. Trebuie doar sa ai putina rabdare pentru a gasi cateva retete. Noi iti recomandam sa inlocuiesti faina obisnuita cu cea de orez si in cazul celebrei prajituri banana bread, despre care am mai discutat.

Practic, vei obtine un chec savuros de banane, cu ciocolata si faina de orez. O felie la cafea este mai mult decat binevenita, mai ales ca nu abunda in zahar, precum restul dulciurilor din comert.

Faina de orez contine antioxidanti din belsug, abunda in proteine, asa ca nu iti va fi foame prea repede. De asemenea, are un continut ridicat de fibre, ideale pentru un tranzit intestinal eficient si pentru buna functionare a metabolismului.

Faciliteaza procesul de slabire, asa ca sigur vei dori sa incerci retete care sa o aiba la baza. Apropo, iti recomandam si painea sau pastele din faina de orez. Daca nu ai timp sa le prepari chiar tu, le gasesti in comert. Asa ca va fi mai simplu ca oricand sa scapi de kilogramele nedorite!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *