Dieta cu fructe de mare. De ce sa o urmezi?

Dieta cu fructe de mare s-ar putea sa devina una dintre preferatele tale. In special daca te numeri printre acele persoane care adora crustaceele si pestele, in general.

Pentru a ne lamuri, iti reamintim ca prin fructe de mare se inteleg: crabi, creveti, calamari, melci, caracatite, dar si algele, pestele si icrele. Evident ca tu te gandesti mai mult la creveti, calamari, stridii si altele mai cunoscute. Si bine faci. Daca vreti sa tii dieta cu fructe de mare este indicat sa apreciezi aceste alimente.

Pentru ca acestea contin putine grasimi, dar totusi au suficiente proteine si nutrienti pentru a conferi o stare de satietate. Alta veste buna consta in faptul ca aceste fructe de mare ne feresc de bolile cardiovasculare. De asemenea, cei care vor sa previna astfel de afectiuni ar trebui sa le consume. In detrimentul carnurilor rosii si pline de grasime…

Dieta cu fructe de mare. Ce trebuie sa intelegi?

Majoritatea fructelor de mare abunda in vitaminele din complexul B, asa ca este o idee minunata sa le consumi mai des, chiar daca nu tii cura de slabire.

In general, crabii, crevetii, calamarii, stridiile si majoritatea fructelor de mare contin seleniu, zinc, potasiu, cupru, fier. Sun sarace in grasimi, ceea ce le face ideale in dietele de slabire, asa cum am precizat deja. Acizii grasi Omega 3 si Omega 6 sunt prezenti de asemenea, asa ca sanatatea inimii tale va fi in siguranta.

Daca nu tii dieta, iti recomandam sa mananci de 2-3 ori pe saptamana fructe de mare. Vei preveni atacul de cord in acest mod, Omega 3 jucand un rol cheie in aceasta situatie. Au un nivel scazut al colesterolului, sodiului si grasimilor. Ceea ce transforma aceste alimente in alegeri dezirabile pentru sanatatea noastra.

Asadar, vor preveni:

– tensiunea arteriala

– colesterolul „rau”

depresia (contin seleniu, precum si alte minerale importante)

– cancerul

– sistemul imunitar deficitar

– obezitatea

Asadar, ai de ce sa alegi mai des aceste mancaruri. Dar cum poti slabi cu ajutorul acestora?

Dieta cu fructe de mare. Ce ai de facut?

Daca vrei sa dai jos in jur de 3 kilograme intr-o saptamana, iti vom propune un meniu orientativ. Ca de obicei, iti readucem aminte ca acest meniu poate fi variat, atat timp cat respecti cantitatile sugerate.

Meniu in dieta cu fructe de mare

Mic dejun: 150 grame cereale integrale cu lapte vegetal, fructe de padure, cateva migdale/ 2 felii de paine fara gluten cu branza de vaci, un castravete, ceai sau cafea neindulcite

Gustare: O felie de paine fara gluten cu humus/ 2 morcovi cruzi/ o mana de migdale sau alune neprajite si nesarate

Pranz: 150 g cartofi fierte cu legume proaspete, 150 g creveti la gratar si o salata verde/ 150 g orez brun cu calamari la gratar/ 200 g paste fara gluten cu legume si creveti

Gustare: o mana de zmeura, capsune, afine, un mar, la alegere

Cina: salata greceasca/ o felie de paine fara gluten cu somon afumat/ mix de fructe de mare cu orez (150 grame)

Ti-am sugerat mai multe variante pentru a-ti fi mai usor sa tii aceasta dieta eficienta. Iti sugeram sa nu mananci mai tarziu de ora 19, sa faci sport de 3 ori pe saptamana si sa bei multe lichide.

S-ar putea sa iti placa mai mult decat crezi aceasta dieta, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *