Plante pe care le poti cultiva pe balcon

Da, exista plante pe care le poti cultiva pe balcon, iar tu vei ramane surprinsa cand vei afla despre ce este vorba. Poate ca la unele dintre acestea nu te-ai fi asteptat.

Din fericire, vorbim despre plante pe care le folosesti inclusiv la prepararea ceaiurilor si a mancarurilor. Asa ca merita sa incerci aceste plante care se pot cultiva pe balcon. Plus ca va fi si o mare satisfactie sa stii ca totul a fost crescut de mainile tale.

Daca esti o persoana careia ii plac plantele va fi si mai bine, pentru ca aceasta va deveni ca o terapie pentru tine. Haide sa vedem ce poti cultiva in spatii mici, cu mare succes!

Plante pe care le poti cultiva pe balcon – stiai?

Haide sa incepem cu o planta pe care o poti creste cu usurinta. Vorbim aici despre menta. Fie ca iti place ceaiul sau preferi anumite mancaruri cu menta. O poti cultiva usor, chiar si intr-un borcan sau ghiveci, nu este deloc ceva complicat. Poti cumpara un ghiveci cu menta deja plantata, de care sa ai grija in continuare. Nu va trebui decat sa culegi cateva frunze, data viitoare cand prepari o supa crema.

Oregano. Creste repede intr-un spatiu mic, asa ca poti sa folosesti varianta proaspata data viitoare cand faci paste. Cere sfatul unui florar, pentru a sti exact cum se uda si ce trebuie sa faci pentru a o ingriji.

Busuioc. Se cultiva usor, nu uita ca ii place lumina puternica, asa ca va fi ideal sa-l cultivi pe balcon. Ceaiul de busuioc are o aroma minunata, la fel si mancarea cu frunze proaspete adaugate chiar si la final.

Foarte gustos si cu o aroma unica, acest ceai te va surprinde cu savoarea sa. Stim, nu te-ai fi gandit ca poate fi eficient in lupta cu kilogramele in plus. Dar abudenta in antioxidanti il face benefic si in aceasta situatie. Incearca-l si s-ar putea sa ramai foarte placut surprinsa…mai multe ceaiuri de slabit aici >>>

Plante pe care le poti cultiva pe balcon – nu uita de salvie si cimbru

Salvia si-a castigat renumele de ceva timp si in Romania, fiind excelenta in fripturi, in special cele pregatite la cuptor. De ce sa nu ai salvie proaspata, la ghiveci? Nu are nevoie de multa apa sau soare, asa ca este usor sa o cultivi intr-un spatiu mic.

Cimbrul este condimentul perfect pentru preparatele la gratar romanesti. Cel mai bine este sa o lasi in lumina soarelui cat mai mult timp, pentru ca are nevoie pentru a se dezvolta.

Rozmarinul este alta planta care adora lumina si poate fi cultivata in spatii mici. Asa ca pregateste-te sa o cultivi si pe aceasta, in special daca adori aroma mancarurilor care o contin.

Patrunjelul este alta planta care poate fi savurata proaspata…in special daca vei avea propriul tau ghiveci. Creste bine atat la umbra cat si la soare, asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Aceste frunze de patrunjel sunt bogate in vitaminele A si C, iar radacina are proprietati diuretice. De asemenea, din radacina ceaiului se prepara ceai, o bautura foarte eficienta pentru slabire, dar si pentru prevenirea senzatiei de balonare.

Tu ce plante ai de gand sa cultivi pe balcon?

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *