Dieta la 30 de ani sau mai mult. La ce trebuie sa fii atenta?

Fie ca vrei sa slabesti sau sa te mentii sanatoasa, dieta la 30 de ani sau chiar mai mult, ar trebui sa fie una eficienta. Nu mai spunem cat de important este sa ai grija de modul tau de viata. Acesta isi va pune amprenta asupra aspectului tau fizic.

Asa ca sa nu iti imaginezi ca nu este asa de important ce faci in timpul tau liber, daca esti mai mereu stresata sau daca mananci corect. Dieta la 30-40 de ani ar trebui sa fie una inteleapta si atent supervizata, chiar de tine!

Vei observa ca odata ce incepi sa mananci corect, totul se va aseza la locul sau. Daca te mai apuci si de sport si o lasi mai moale cu cafeaua sau dulciurile, lucrurile vor sta si mai bine. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Dieta la 30 si ceva de ani. Ce este cel mai important?

Sa intelegi ca este momentul sa ai mai mare grija la ceea ce mananci si ce fel de mod de viata ai. Poate ca la 20 de ani fast-food-ul si alte obiceiuri similare nu-si lasau inca semnele. Dar s-ar putea ca de acum incolo sa te resimti.

Daca vrei sa te simti mai bine, tine o data la cateva luni diete de purificare.

Elimina din dieta zilnica, in acele momente:

– alcoolul

– dulciurile

– carnea

– fast food

– alimente procesate

– prajeli

– fainoase

– sucuri carbogazoase

Vei observa ca, chiar daca elimini toate acestea pentru 2-3 zile, tot te vei simti mai bine. Odata ce ai avut copiii, iar viata ta prezinte multe responsabilitati, trebuie sa inveti sa te sustii din plin. Alimentatia, sportul, yoga si meditatia sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le-ai putea face si te vor ajuta enorm.

Dieta la 30 si ceva de ani – cum ar trebui sa arate o zi?

Pentru a te ajuta si mai mult, iti vom prezenta orientativ ce ai putea manca. Este bine sa incerci sa mananci similar in fiecare zi si sa lasi junk-food deoparte. Nu pierzi nimic, de asta te asiguram.

Iata cum ar trebui sa arate o zi de meniu, la 30 de ani:

Mic dejun – un iaurt grecesc, o lingurita de miere, cateva nuci si seminte, zmeura sau afine/ cereale integrale cu lapte vegetal si fructe de sezon/ un ou ochi cu cateva felii de avocado si o felie de paine integrala/ salata de rosii, tofu, pate vegetal, 2 felii de paine integrala sau fara gluten.

Pranz- salata de ton cu porumb si salata verde/ o supa crema de legume si un orez cu peste/ spanac si o felie de pui la gratar/ ciorba de legume si mancare de fasole verde/ salata de cruditati si o felie de curcan la gratar

Cina – ciorba de loboda sau legume/ o salata bulgareasca/ peste la cuptor cu legume/ orez integral cu ciuperci/ 2 felii de paine integrala cu humus si o rosie

La gustarile dintre mese poti opta pentru cateva migdale sau caju crude, un mar, o mana de fructe de sezon, un morcov, etc. Intelegi ideea. Orice ar fi asigura-te ca gustarea ta NU este formata din chipsuri sau covrigi.

Dieta la 30 si ceva de ani. Este momentul sa ai grija de sanatate

De unde ti-am si prezentam un meniu sanatos si bogat in nutrienti. Este momentul sa previi bolile care pot aparea odata cu inaintarea in varsta. Ne referim la cele cardiovasculare, diabet, cancer si multe altele la fel de neplacute.

Nu uita sa mananci mai putina carne si mai multe salate, iar broccoli, sparanghelul, conopida si fasolea ar trebui sa se regaseasca cat mai des in dieta ta. Nu este chiar atat de greu sa mananci sanatos, incearca si ai sa vezi!

Superalimente: ce sa mananci ca sa iti mentii silueta si sanatatea

Asa cum probabil ai auzit pana acum, exista o serie de mancaruri, considerate superalimente, gratie proprietatilor remarcabile pe care le au asupra corpului nostru.

In afara de efectele curative pe care le pot avea asupra organismului, alimentele pe care urmeaza sa le detaliem au capacitatea de a ne sustine in timpul unui proces de slabire. Acestea te vor ajuta sa te detoxifici, ceea ce probabil va conduce si la o scadere usoara in greutate…vezi care sunt superalimentele >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *