Firele de par crescute sub piele. Pot fi prevenite?

Firele de par crescute sub piele pot deveni o adevarata corvoada, in special ca sunt vizibile. Nu mai spunem ca pot deveni dureroase, asa ca iti strica tot cheful…

Evident ca este si vina noastra, iar de multe ori apar pe fondul unei epilari deficitare. Atunci cand te epilezi deseori cu aparatul de ras, se poate petrece acest fenomen.

Firele de par crescute sub piele pot fi totusi prevenite, in special daca tu vei fi mai atenta data viitoare cand te epilezi. Te vom lamuri imediat despre ce este vorba.

Firele de par crescute sub piele – ce trebuie sa stii?

Ca acestea pot ascunde chiar si infectii si de multe ori arata ca niste cosuri sau puncte negre. Daca te epilezi deseori poti intampina aceasta problema, in special in zona inghinala, dar nu numai. La fel, vei remarca si ca firele de par incep sa creasca dezordonat si au un aspect „ondulat”. Daca ai si pilozitate excesiva, aceasta maniera de a te epila des nu este deloc o idee buna!

Evident ca nu poti renunta la epilat, fie ca vorbim despre aparatul de ras, ceara sau epilator. Totusi, ce este de facut pentru a remedia situatia?

In primul rand, este foarte important ca zona cu pricina sa fie super bine hidratata. Altfel pielea se va usca, iar epilatul va deveni si mai chinuitor. Plus ca firele crescute sub piele vor continua sa apara.

Este indicat chiar sa adaugi pe piele o spuma speciala pentru epilat, in acest fel totul va decurge mult mai bine. In special daca te epilezi cu lama de ras. Hidratarea este cheia in tot acest proces.

La fel, dupa ce te epilezi foloseste o crema super hidratanta sau chiar ulei de masline. Rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Firele de par crescute sub piele. Nu insista asupra unei anumite zone si arunca aparatele uzate!

Multe femei care folosesc aparatul de ras uita sa-l schimbe mai des. Acestea se uzeaza si pot cauza tot felul de infectii, in special aparitia neplacutelor fire crescute sub piele.

Din fericire, exista si cateva remedii naturale, care par sa functioneze de minune. De exemplu, bicarbonatul de sodiu. Acesta are rolul de a elimina pielea moarta si sebumul, asa ca merita incercat. Ce trebuie sa faci? Pur si simplu maseaza zonele afectate de aceste fire rebele si lasa bicarbonatul ( combinat cu putina apa) sa isi faca efectul, pret de 10 minute. Clateste cu putina apa.

Bicarbonatul de sodiu si peroxidul de hidrogen (apa oxigenata) te pot ajuta scapi si de dintii ingalbeniti! Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu si 2 linguri de apa oxigenata, creand o pasta, in acest fel.

Foloseste-o pentru a-ti peria dintii, 2-3 minute. In 6 saptamani vei vedea rezultatele, daca te vei spala cu acest amestec de 2 ori pe saptamana. NU exagera! Bicarbonatul de sodiu poate afecta smaltul…mai multe metode naturale de albire a dintilor aici >>>

Firele de par crescute sub piele. Incearca sa aplici si…otet de mere

Stim, suna ciudat, dar vestea cea buna consta in faptul ca functioneaza. Asa ca bucura-te de o piele hidratata cu ajutorul otetului de mere. Pentru a preveni aceste fire crescute sub piele este indicat sa tamponezi cu putina vata zonele afectate. In special cand acestea sunt dureroase si vrei sa previi infectia si aparitia. Lasa sa actioneze cateva minute.

Repeta procesul timp de cateva zile. Vei observa ca si aceste remedii naturale functioneaza mai bine decat ai crede.

Exfoliaza pielea constant. Cumpara un exfoliant cu ingrediente naturale si nu uita sa il folosesti o data la cateva zile. In timp, vei observa ca pielea uscata si rezidurile vor fi eliminate, iar aparitia firelor de acest gen va fi mai rara.

Daca vrei sa scapi de acest proces neplacut, poti incerca inclusiv epilarea definitiva. Alegerea iti apartine, dar nu uita sa ai grija de pielea ta in acelasi timp, succes!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *