Petele solare. Cum sa previi aparitia acestora?

Petele solare sunt o consecinta a unei expuneri indelungate la soare, de cele mai multe ori. Dar bineinteles ca pot aparea si in cazul celor care nu stau foarte mult in bataia soarelui.

Indiferent daca iti place sau nu sa mergi la plaja, un lucru este cert: trebuie sa ai grija de pielea ta. Exista o rutina atunci cand vorbim despre expunerea la soare. Practic, iti vei aplica o crema inca inainte de a te expune si cel mai bine ar fi sa folosesti si crema pentru „dupa plaja”. Daca nu stai la soare prea mult, poti aplica seara o crema hidratanta si eficienta.

Dar vorbind despre petele solare, este demn de mentionat ca o crema cu factor UV este cruciala. In special pentru ten, indiferent daca mergi sau nu la plaja. Daca vrei sa previi ridurile cauzate de soare, foloseste o crema cu factor UV ridicat si nu vei regreta.

Petele solare – cum te feresti de aparitia acestora?

Cum iti spuneam, este necesar un ritual atunci cand vorbim despre expunerea la soare si preventie. Petele solare sunt de obicei de culoare maronie si nu sunt tocmai estetice. Chiar daca nu prezinta un risc pentru sanatate evident ca nu ai vrea sa le ai. Acestea apar ca un efect al inmultirii melanocitelor, atunci cand persoana in cauza se expune la soare.

Apar in special in zonele care sunt cel mai des expuse razelor solare. De obicei apar pe spate, gat, dar si pe fata sau umeri. Nu iti face probleme, aceste pete nu sunt cancerigene, doar ca nu arata tocmai bine.

Evident ca poti merge la un control, daca consideri ca este cazul. Dar probabil ca medicul iti va spune sa nu stai prea mult la soare si sa iti aplici crema.

Primul sfat si unul dintre cele mai eficiente este acela de a folosi o crema solara tot timpul anului, nu doar in sezonul estival. Da, chiar si iarna ar trebui sa folosesti o crema de fata cu factor UV si ochelari de soare polarizati. In acest caz vei scadea considerabil sansele de a dezvolta astfel de pete.

Ce poti face pentru a preveni petele solare?

Nu sta toata ziua la soare! In special ca in ultimii ani radiatiile solare sunt mult mai puternice. Asa ca incearca sa stai dimineata si seara, cel mai indicat. La ora pranzului retrage-te si mai bine bucura-te de un pui de somn. Este indicat sa folosesti o crema cu SPF de cel putin 30, daca vrei ca rezultatele sa fie pe masura asteptarilor.

Asa ca NU sta la soare intre orele 12 si 16, acesta fiind unul dintre cele mai periculoase intervale.

Nu uita acasa palaria de soare si ochelarii, in special cand stii ca urmeaza sa te expui pentru mai multe ore la soare. Stai sub umbrela cat mai mult timp si bucura-te de soare mai ales atunci cand intri in apa. Ne referim aici in contextul in care esti la mare sau la piscina.

Iti recomandam sa folosesti produse de machiaj cu factor de protectie, in special fond de ten si crema. In zilele toride acest machiaj actioneaza ca o protectie, asa ca opteaza pentru astfel de cosmetice. Chiar daca sunt putin mai scumpe, poti sa fii sigura ca merita banii investiti.

Crema de plaja facuta acasa – metoda de preparare si ce trebuie sa stii

Aceasta crema trebuie sa fie cu adevarat eficienta atunci cand vine vorba de protectia solara, asa ca trebuie sa fii sigura ca gradul de eficacitate este unul ridicat. Pentru ca acest lucru sa se petreaca intr-adevar, trebuie sa ai grija ca unul dintre ingrediente, adica oxidul de zinc, sa fie in proportie de 20%. In acest fel, crema de plaja facuta acasa va avea un grad SPF de 20. Ceea ce este foarte bine.

Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie:

– 1/2 cana de ulei de cocos

– 1/4 cana unt de shea

– 2 linguri oxid de zinc…vrei sa stii cum sa iti prepari singura crema? Citeste aici >>>

3/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *