Ce trebuie sa contina salata, pentru a fi super sanatoasa?

Ei bine, daca si tu vrei sa stii ce trebuie sa contina salata pentru a fi perfecta, esti pe drumul cel bun. Pentru ca astazi vom discuta de ce nu orice salata este indicata. Desigur ca uneori ne grabim si chiar daca alegem o salata simpla, tot este bine. Nu uita ca zilnic trebuie sa consumam verdeturi, indiferent de anotimp.

Este adevarat ca iarna consumam mai putine, dar nu le exclude de tot. Chiar si cele din punga au vitamine si minerale, chiar daca nu sunt ideale. Asa ca, ce trebuie sa contina salata? Tot felul de verdeturi, iar daca mai pui si cateva legume si putin ulei de masline, totul este perfect.

Vestea cea buna este ca salata verde merge cam la orice, chiar si la paste! Da, incearca si ai sa vezi, asa vei renunta la ideea ca nu poti manca salata, pentru ca nu se potriveste cu mancarea ta…

Ce trebuie sa contina salata? Cat mai multa viata, adica minerale si vitamine!

Pentru ca o salata sa fie completa, este bine sa adaugam cat mai multe ingrediente verzi sau crude.

De exemplu, poti sa mai adaugi:

Rucola. Aceasta planta unica, cu gust deosebit, sustine imunitatea si te ajuta sa previi bolile specifice iernii. Dar si cancerul, asa ca nu renunta la ea. La salata ta zilnica pune si cateva frunze de rucola.

Salata romana. Foarte bogata in vitamina K, aceasta vitamina sustinand prevenirea osteoporozei si altor boli specifice femeilor trecute de o anumita varsta. Consuma salata romana mai des, plus ca are un gust crocant si minunat. Mai adauga masline, branza feta si cateva rosii cherry. O vei adora, alaturi de mancarea ta preferata.

Ce trebuie sa contina salata – baby spanac si baby morcov

In special daca iubesti varietatea, alege-le. Cine a spus ca salata nu poate contine si radacinoase, ca morcovii? Fierbe-i un pic si adauga-i in salata. Alaturi de putin humus sau pasta de masline, o salata de acest gen poate deveni cina perfecta.

Un alt efect benefic al spanacului, este reducerea tensiunii arteriale. Potasiul continut de spanac, ajuta la contracararea efectelor negative ale sarii asupra sanatatii. Sarea stimuleaza cresterea tensiunii arteriale, crescand riscul bolilor cardiace si nu numai.

Alte legume bogate in potasiu sunt: cartofii, fasolea, rosiile si portocalele…mai multe despre spanac aici >>>

Ce trebuie sa contina salata – nu uita ca poate fi un fel principal

…sau cel putin o cina. Daca adaugi putina branza, cateva rosii si o fasie de sunca, poate deveni un fel principal, fara probleme. Iti recomandam sa o alegi in special cand esti la dieta sau pur si simplu vrei o cina mai lejera.

Nu uita ca in piata poti gasi salata verde romaneasca si iarna. Asa ca incearca sa gasesti aceasta varianta mult mai sanatoasa si plina de nutienti. Desigur ca este bine sa optezi si pentru variantele la punga, in special ca iarna salatele sunt mai greu de procurat. Pofta buna si nu uita de portia ta zilnica de verdeturi!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *