Alimente pe care sa le consumi crude

Aceste alimente crude pe care urmeaza sa ti le prezentam ar trebui consumate mereu fara a fi gatite, daca doresti sa beneficiezi de toate elementele lor. Adica, acestea abunda in vitamine si minerale care vor fi cu siguranta distruse daca le vei gati.

Aceste alimente care trebuie consumate crude ar fi bine sa fie savurate ca atare, pentru a fi sigura ca ai parte de toti nutrientii. In ziua de astazi, dieta zilnica incepe sa fie din ce in ce mai slaba din punct de vedere nutritiv, asa ca este bine sa stim ce sa mancam.

Multi au tendinta de a neglija regimul alimentar si cred ca nu este atat de important, dar nu este deloc asa. Astazi vei invata care sunt acele alimente pe care sa le consumi mereu in starea lor pura.

Alimente crude, care trebuie consumate asa cum sunt!

Usturoi. Da, stim ce gandesti in acest moment, dar poate ca uneori merita sa faci un mic sacrificiu. Va sustine sistemul imunitar sanatos si/sau il va intari. Daca il gatesti si doar pentru cateva minute, alicina prezenta in acesta nu-si mai face efectul. Asa ca daca vrei sa-l folosesti pe post de medicament, asigura-te ca-l consumi crud.

Nuci nesarate si neprajite. Am mai vorbit despre aceste alimente crude si crede-ne pe cuvant, este bine sa le consumi in aceasta stare. Si cele rumenite usor pot fi benefice, dar cele crude sunt 100% sanatate curata. Vorbim despre nuca romaneasca, migdale, caju, nuci braziliene, etc. Toate sunt minunate.

Nu exclude nici semintele cum ar fi cele de canepa, in sau floarea soarelui. Sunt perfecte de dimineata, la micul dejun. Previn bolile de inima si sustin sanatatea creierului.

Broccoli. Nu te speria, nu trebuie sa-l consumi 100% crud, dar nici fiert mai mult de 3 minute! Doar in acest fel isi va pastra proprietatile remarcabile si te va feri de boli. Sustine ficatul in procesele de detoxifiere, contine vitamina K, iar daca ii pui condimente si putin parmezan, o sa fie super gustos. Nu uita sa adaugi si un strop de ulei de masline.

Alimente crude si sucuri crude

Sucurile naturale. Prepara-le chiar tu, cand ai ocazia, la tine acasa. Nu le consuma pe cele procesate, in special ca acestea sunt pline de chimicale. Fiind pasteurizate, aceste sucuri din comert nu mai au nimic viu in ele. Ia-ti cateva portocale, un grapefruit sau un ananas si fa-ti chiar tu sucuri. Savureaza-le inca de dimineata, cand ai ocazia si incepe ziua cu o doza puternica de vitamine.

Sarea. Nu te-ai fi asteptat, dar nici aceasta nu face mereu parte dintre alimentele crude. Iti recomandam seara de Himalaya sau cea de mare, mult mai putin procesata. Apropo, evita acele produse care abunda in sare, fara doar si poate ca nu iti vor face bine, continand o cantitate uriasa de sodiu.

Ciocolata cruda. Sau pudra de cacao care abunda in vitamine si minerale. Este de preferat, in locul ciocolatei traditionale. Acel praf de cacao continut de ciocolata nu este nici pe departe la fel de eficient. Toate acele uleiuri esentiale si minerale continute in mod normal de cacao vor fi chiar toxice, odata incalzite si procesate. Mai degraba vor face o defavoare organismului…Asa ca ai grija ce cumperi. Nu uita sa treci pe la plafar si sa achizitionezi pudra de cacao veritabila.

Semintele de chia. Bucura-te inca de dimineata de o budinca de chia, cu fructe de sezon si lapte vegetal. Pune 2-3 linguri de seminte la o cana de lapte si lasa totul in frigider, acoperit. A doua zi, adauga scortisoara sau fulgi de cocos si cateva capsune, de exemplu. Iti va placea acest aliment crud absolut minunat. Semintele de chia abunda in antioxidanti, fibre si vitamine.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *