Dieta zen – slabesti cu zambetul pe buze!

Poate ca nu te asteptai la asta, dar dieta zen exista si te va ajuta sa slabesti repede si trainic, intr-o maniera pe care probabil ca nu ai fi anticipat-o. Este vorba despre tehnici budiste la mijloc, avand in vedere ca este inspirata dintr-o carte scrisa de un calugar vietnamez pe nume Thich Nhat Hanh.

Daca te atrag cartile si cultura budista cu siguranta ai auzit de acest maestru, iar cartea pe care a scris-o in colaborare cu
Lilian Cheung, un nutritionist cunoscut peste hotare, este o sursa de inspiratie. Astfel, vei afla ca dieta zen te invata, de fapt, cum sa mananci astfel incat trupul si mintea ta sa fie intr-un echilibru perfect.

Asadar, in cele ce urmeaza vei invata sa slabesti ca un mastru zen, adica intr-un mod eficace si intelept!

Una dintre teoriile prezentate in carte se refera la faptul ca mancam mereu pe fuga si nici macar nu suntem atenti la actul mancatului. Mintea noastra colinda alte meleaguri, asa ca tu trezesti ca nici macar nu prea sti ce ai mancat.

Dieta zen – de ce este important sa mancam intr-o stare de constienta?

Ei bine, se pare ca ne ingrasam tocmai pentru ca nu suntem atenti la acest act considerat sacru, de catre budisti. Acestia sustin ca daca vom oferi atentia cuvenita procesului de a manca vom slabi cu succes si ne vom mentine in forma!

Exista cateva reguli in dieta zen, cu care te vei familiariza in cele ce urmeaza. Vei afla de ce te ingrasi, din punct de vedere spiritual si ce este de facut.

Asadar, iata ce este de facut si ce trebuie sa intelegi, conform slabsaugras.ro

In primul rand, trebuie sa intelegi ca toti cei care sufera din pricina kilogramelor in plus sau a obezitatii se confrunta cu o suferinta mare. Asa ca ar fi cazul sa cauti raspunsul in interiorul tau si sa vezi ce iti declanseaza apetitul exagerat.

In al doilea rand, nu trebuie sa dai vina pe ceilalti pentru problema ta. Dieta zen debuteaza cu o stare de acceptare de care are nevoie orice femeie care vrea sa slabeasca.

In al treilea rand, este posibil sa atingi greutatea dorita mai usor decat ai crede. Nu trebuie decat sa mananci sanatos, sa ai grija de tine, sa te iubesti si sa intelegi ca trupul are nevoie de mai mult, in afara de hrana.

Dieta zen recomanda regimul vegetarian

Cel putin pentru o periada de timp, pentru a face o curatare intensa. Desigur ca trebuie sa scoti toata mancarea nesanatoasa, cum ar fi: prajelile, mancarea fast-food sau procesata, sucurile, dulciurile, fainoasele, etc. Suntem convinsi ca stii deja ce inseamna mancare nesanatoasa.

Vei introduce in dieta zen: cereale si paine integrale, orez brun, quinoa, fasole, tofu, nuci neprajite si nesarate, ceaiuri, ovaz, etc.

Haide sa descoperim cateva retete vegane rapide si delicioase:

  1. Paste integrale cu linte

Ingrediente:

– 1 cana de linte rosie
– 500 grame paste integrale
– o ceapa
– 3 catei usturoi…vezi mai multe retete vegane delicioase aici >>>

In afara de acest aspect, este foarte important sa inlaturi din viata ta stresul si starea de nemultumire. Incepe sa meditezi, sa faci yoga sau orice alta practica asemanantoare. In acest fel vei reusi sa te eliberezi de ganduri negative, neincredere, etc. Mentine-ti zambetul pe buze, mananca incet, fara sa te grabesti si bucura-te de acest proces. Lasa gandurile la o parte si bucura-te de masa ta.

Este foarte important sa mananci de 3 ori pe zi, la fel ca si calugarii budisti si sa nu fi lacoma! Nu manca mai mult decat ai nevoie. Consuma portii mici de mancare si savureaza-o pe deplin.

Pentru ca vei consuma si avocado, nuci sau fasole, nu iti va fi foame deloc!

Iata cum ar putea arata un meniu in dieta zen:

Mic dejun: cereale integrale cu lapte vegetal, adauga seminte, un fruct de sezon. Ai voie si o cafea neindulcita
Gustare: un kiwi
Pranz: supa crema de legume, mancare de linte si muraturi
Gustare: un suc de portocale
Cina: salata verde cu tofu si alte cruditati

Dupa cum vezi, meniul este satios si desigur ca-l poti varia dupa bunul plac. Tine macar 2 saptamani regimul vegan si vei vedea diferenta. Poti incepe ziua si cu sucuri de fructe si/sau legume pe stomacul gol. Vei manca abia peste 30 de minute.

De asemenea, nu uita sa introduci in dieta ta si broccoli, conopida, naut si alte alimente asemenatoare! Da, va fi ca o perioada in care vei tine post.

In aceste 2 saptamani vei slabi sanatos in jur de 5-7 kilograme. Nu uita sa bei lichide multe, sa faci miscare si sa te bucuri de acest proces minunat!

4.81/5 (21)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *