Cum sa ai mai multa energie – tu stii ce este de facut?

Cum sa ai mai multa energie este o intrebare care rasuna in mintea multor femei si probabil ca si tu te-ai gandit ce ai putea face pentru a fi mai plina de viata. Sau mai eficienta si, de ce nu, mai fericita! Desigur ca atunci cand debordezi de energie esti mult mai impacata cu tine insati si vrei sa faci cat mai multe.

Asadar, astazi vom descoperi impreuna care sunt acele obiceiuri care te vor ajuta sa fii mai energica ca oricand. Nu de alta, dar viata este scurta si sigur vrei sa o petreci facand lucruri interesante.

Cum sa ai mai multa energie? Evident ca acest subiect este legat de tot ce am vorbit in ultima vreme. Adica nutritie sanatoasa, sport, stare de spirit pozitiva, etc. Cum ai putea avea un nivel crescut de energie daca te culci la ora 1, bei 4 cafele pe zi, nu mananci corect, esti mai mereu stresata si nu faci nici sport?!

Evident ca nu se poate face nimic, in acest punct. Trebuie sa iti schimbi, incet, incet, modul de viata, iar totul va deveni mai bun in viata ta.

Cum sa ai mai multa energie? Avand obiceuri sanatoase!

Desigur ca este necesar sa ai multa vointa, pentru a schimba modul de viata. Asadar, inarmeaza-te cu rabdare pentru ca avem mult de lucru.

Pentru a avea mai multa energie va fi nevoie sa:

Mananci sanatos. Probabil ca te-ai gandit la asta de ceva timp. Asa ca ce ar fi sa incepi ziua cu un mic dejun sanatos, in loc de cafea si tigari? Pune un bol cu cereale integrale, putin lapte si cateva nuci si savureaza o portie de sanatate. Sau incepe ziua cu un suc de fructe sau legume. Daca il vei bea cu 30 de minute inainte de masa sigur te vei simti mai bine. Un suc de portocale, ananas sau morcovi poate fi cea mai buna idee de a-ti incepe ziua.

Faci miscare. Probabil ca te gandesti, cum sa ai mai multa energie daca faci sport? Ei bine, crede-ne ca se va produce o minune in momentul in care vei incepe sa faci sport zilnic, daca se poate. Creierul elibereaza hormonii fericirii atunci cand corpul tau este in miscare. Asa ca efectul este garantat. Probabil stii deja ca trupul tau a fost creat pentru miscare, asa ca in niciun caz nu vei fi energica daca esti sedentara…

Eliberezi mintea. Da, acest pas este extrem de important. Daca toata ziua ai mintea plina de ganduri, idei si lucruri care te framanta, nivelul tau de energie va fi scazut. Stresul este unul dintre principalele motive care duc la depresie si multe alte boli la fel de nocive. Invata sa te simti bine cu tine, nu fi obsedata de munca si separa viata personala de cea profesionala. Dupa munca, bucura-te de putin timp cu tine insati.

Fa o plimbare in parc, cumpara un buchet de flori sau o bluza noua. Desigur ca este o idee buna si sa petreci timp alaturi de cei dragi, mai des. Mergi la un film cu o prietena, invita-ti sotul sau iubitul la restaurant. Cu alte cuvinte, traieste in prezent si bucura-te de viata, cu orice pret.

Cum sa ai mai multa energie? Odihneste-te cat mai bine

Dormi in pace. Si pentru cel putin 7 ore pe noapte. Vei vedea te vei simti mult mai bine si vei avea alt tonus de dimineata. Culca-te mai devreme si bucura-te de un somn calitativ. Citeste o carte relaxanta inainte de culcare, fa yoga sau o meditatie. Cu alte cuvinte, elibereaza-te de stres prin ce metoda crezi tu ca ti se potriveste mai bine.

Mananca fructe si legume proaspete. Cat mai des, in loc de gustari. Sunt minunate si cu siguranta te vor energiza. O alta maniera buna de a capata energie sunt smoothie-urile. Poti sa le iei si la birou, fiind pline de nutrienti si vitamine. In special in sezonul cald ai de unde alege. Asa ca sa nu-ti lipseasca capsunele, zmeura, afinele, dar nici morcovii sau guliile crude.

Fa lucruri care-ti plac. Daca te intrebi cum sa ai mai multa energie, fa ce iti place, mai des. Incurajam pasiunile, asa ca mergi la munte, du-te la alergat, mergi mai des in vacante sau macar in weekenduri. Nu trebuie sa te gandesti doar la excursiile exotice si costisitoare. Chiar si cele de o zi-doua sunt foarte eficiente si cu siguranta iti vor incarca bateriile.

5/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *