Mituri despre slabit. Vei ramane uimita!

Exista multe mituri despre slabit, asa ca este foarte probabil ca si tu sa crezi ca un anume aliment sau activitate nu sunt recomandate si viceversa! S-ar putea sa ai mai multe surprize decat ai fi tentata sa crezi. Nu de alta, dar procesul de slabire este atat de mediatizat incat nici nu mai stii ce sa crezi.

Exista atatea mituri despre slabit, atatea pareri pro si contra dietelor…Toata lumea are senzatia ca stie ce trebuie sa faca pentru a slabi, dar nu este mereu asa. Este bine sa consumam grasimi? Carbohidratii sunt cei mai mari inamici? Grasimea abdominala este cel mai periculos tip? Ai sau nu ai voie sa consumi gustari? O dieta bazata pe carne sau legume? Si inca cate si mai cate intrebari rasuna in mintea aspirantelor de pretutindeni.

Astazi vom descoperi impreuna ce este adevarat si ce nu, tocmai pentru a sti ce ar trebui sa faci pentru a slabi. Si nu oricum! Ci intr-un mod armonios si sanatos.

Mituri despre slabit – ce este real, de fapt

Carbohidratii sunt cei mai mari dusmani. Nici pe departe, exista o gramada de diete minunate care te invata cum sa slabesti cu ajutorul lor. Fara doar si poate ca nu este sanatos si necesar sa renunti total la fructe, legume, nuci, seminte si cereale integrale. Sigur ca nu trebuie sa exagerezi, dar fii sigura ca acele diete care-ti interzic aceste alimente nu au cum sa functioneze, pe termen lung.

Cu siguranta nu sunt sanatoase, iar infometarea ti-ar putea aduce kilograme in plus, in cele din urma. De ce? Pentru ca organismul va fi tentat sa faca rezerve mai mari, cand nu i se ofera ce are nevoie.

Da, ai voie sa consumi mici gustari. Ne referim aici la smoothie-uri, morcovi sau gulii crude, o mana de caju sau migdale, un pahar de suc de portocale…Bineinteles ca gustarile trebuie sa fie calitative si sanatoase. Exclus covrigei si alte „minunatii” de acest gen.

Trebuie sa faci sport zilnic, daca vrei rezultate. Nu chiar. Este indicat sa faci miscare in fiecare zi, dar nu neaparat cardio. In special daca esti novice si nu prea ai facut sport pana recent. Acesta este tot unul dintre acele mituri despre slabit, fara doar si poate. Creste durata activitatilor sportive treptat si da-ti voie sa te acomodezi.

Grasimea trebuie sa dispara, daca vrei sa slabesti. Nu este adevarat! Poti consuma grasimi naturale, cum ar fi cele din nuci, peste sau avocado. Atat timp cat nu exagerezi, toate acestea vor fi binevenite. Nu este real ca trebuie sa renunti la unt sau carne. Adevarul este cu totul altul. Ideea este sa fii ponderata si sa mananci putin! De aici pleaca problema, multe dintre noi consumam prea multe calorii. Trebuie tinut cont de faptul ca grasimea abdominala este periculoasa si poate ascunde potentiale boli. Vorbim despre o predispozitie la diabet zaharat, boli cardiovasculare, accidente vasculare si chiar cancer.

Mituri despre slabit – mancam sau nu seara?

Daca mananci seara, nu ai nicio sansa sa slabesti! Fals, in special daca mananci seara inainte cu 4 ore de culcare. De exemplu, daca te culci la ora 23, la ora 19 poti sa iei o cina usoara si nutritiva. O salata de cruditati cu tofu sau salata de vinete cu ardei capia pot constitui exemple de cine, atunci cand esti la dieta. Mai poti consuma si:

Paste integrale cu legume si tofu afumat

Ingrediente

– o punga de paste integrale
– 200 grame rosii cherry
– un ardei capia
– 2 dovlecei
– o ceapa…mai multe retete dietetice de cina aici >>>

Nu mai poti consuma nimic din ceea ce iti place. Poti sa fii foarte drastica si sa mergi pana acolo, dar nu este foarte eficient. Este important sa-ti satisfaci mici pofte, cum ar fi putina ciocolata sau o mana de cartofi prajiti. Desigur, portiile trebuie sa fie foarte, foarte mici si rare! Dar nu uita ca este mai indicat asa, decat sa te simti lezata de aceste aspecte.

Mituri despre slabit – cereale integrale?!

Alimentele dietetice te ajuta sa slabesti. Bine ar mai fi…Dar, de obicei, acelea abunda in alte ingrediente nocive, cum ar fi zaharurile sau sarea. Asa ca nu este o idee buna. Cel mai bine ar fi sa alegi varianta normala a alimentelor, dar in proportie mica.

Dieta bogata in fibre ajuta la subtierea taliei. Da, acest aspect este adevarat. Daca vrei o talie de viespe, introdu mai des in alimentatie: cereale integrale, schimba faina alba cu preparate din faina integrala, alege orezul brun si nu consuma foarte mult nici din acestea.

Ceaiul verde slabeste. Da, este printre acele mituri despre slabit, dar totusi este un adevar! Fa-ti un obicei din a consuma zilnic ceai verde calitativ, organic. Acesta stimuleaza arderile si previne grasimea abdominala. Asa ca alege sa bei zilnic cel putin o cana, neindulcit.

Dupa cum vezi, exista multe mituri despre slabit, asa ca nu trebuie sa te lasi influentata de tot ce auzi. Cel mai bine este sa te informezi si sa apelezi la ajutorul unui medic nutritionist, care te poate ajuta sa ai un stil de viata mai sanatos. Nutritia este esentiala pentru a fi sanatoase si suple!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *