Alimente care ajuta la arderea grasimilor

Din fericire, exista alimente care ajuta la arderea grasimilor. Si pe care sigur ai dori sa le consumi mai des, in special ca fac parte din categoria celor sanatoase. Asa ca haide sa descoperim impreuna cateva secrete pe care poate nu le cunosteai.

Evident ca o alimentatie sanatoasa presupune consumarea de alimente care ajuta la arderea grasimilor. Doar vrem sa ne mentin in forma, nu-i asa? Pe langa slabit, mentinerea siluetei ne poate da batai de cap…Asa ca acest articol se adreseaza si acelor femei care vor sa isi mentina trupul, dar si sanatatea.

Mancarea pe care o consumam are un impact foarte mare asupra vietii noastre. De aceea este important sa acordam atentie acestui aspect. Iar dupa cum spuneau inteleptii din Asia: cine reuseste sa controleze ce mananca, va reusi sa isi controleze viata!

Alimente care ajuta la arderea grasimilor. Care sunt preferatele tale?

Ovazul. Bogat in antioxidanti si fibre, te va ajuta sa iti controlezi apetitul. Daca te confrunti cu o pofta de mancare iesita din comun, ar fi bine sa optezi pentru un bol cu ovaz la micul dejun sau chiar seara. De asemenea, regleaza nivelul zaharului din sange, este satios, asa ca iti va tine de foame pana la pranz. Adauga si cateva fructe de padure si putin lapte vegetal, in bolul tau cu ovaz.

Vei ramane uimita de cat de savuros va fi acest mic dejun. Plus ca sustine arderile, digestia si tranzitul intestinal.

Avocado. Sigur ai observat ca este omniprezent in dietele sanatoase, cel putin in ultima vreme. Nici nu este de mirare, avocado contine grasimi naturale vegetale, nesaturate. Acestea sustin sanatatea inimii si intreg sistemul cardiovascular. Regleaza colesterolul si este bogat in minerale precum magneziul, potasiul si calciul. Aceste grasimi sanatoase vor sustine arderea grasimii abdominale, asa ca mananca mai des acest aliment. Este gustarea perfecta inainte de sport.

O idee foarte buna ar fi sa il adaugi salatei tale, la masa de pranz. In acest fel, poti fi sigur ca iti vei lua portia de grasimi sanatoase. Si nu va fi nevoie sa cresti numarul de proteine sau carbohidrati.

Studiile in domeniu arata ca jumatate de avocado la masa de pranz iti va conferi starea de satietate dupa care tanjesti, fara sa te ingrasi, in schimb. In acest fel, nu va mai fi nevoie sa adaugi gustari dietei tale…mai multe despre avocado poti citi aici >>>

Alimente care ajuta la arderea grasimilor. Somonul si merele

Somonul. Poate credeai ca este un peste gras, care nu este tocmai indicat in diete. Dar sa nu uitam ca abunda in Omega 3, care are rolul de a proteja sanatatea cardiovasculara. Mai mult decat atat, acesta sustine procesul de ardere a grasimilor, asa ca nu te sfii sa-l consumi mai des. Are in jur de 200 de calorii la suta de grame. Asa ca alaturi de o garnitura de orez brun cu legume te poate ajuta sa sustii silueta si sa arzi acele kilograme in plus…

Este bine sa cumperi somon proaspat, pe care sa-l pregatesti la gratar sau la aburi. Nu uita sa pui suc de lamaie si patrunjel sau marar, atunci cand il servesti.

Apropo, lamaia are rolul de a sustine arderea grasimilor, la randul sau. Te va ajuta cu succes sa elimini toxinele si sa ai o digestie mai buna. Va intensifica procesele metabolice, datorita continutului de vitamina C. Asa ca este indicat sa bei o limonada indulcita cu stevia chiar inainte de masa. De asemenea, pune suc de lamaie pe carne, in salate, etc.

Merele. Se spune ca „un mar pe zi ne scapa de doctorii”. Acest aliment simplu este bogat in fibre, antioxidanti si minerale. Sarac in calorii, dar super eficient in dietele de slabire. Este acel fruct care ne taie pofta de mancare, asa ca mananca un mar la gustare, cu o ora inainte de masa. Mancati merele cu coaja, pentru ca aceasta are proprietati deosebite asupra digestiei. Daca poti, cumpara mere ecologice sau de la micii producatori, pentru a fi sigura ca ai parte de fructe autentice si sanatoase.

Alimente care ajuta la arderea grasimilor. Ghimbir sau ceai verde?

Cel mai bine ar fi sa le consumi pe ambele. Apropo, merg foarte bine impreuna. Asa ca in ceaiul tau verde poti pune cateva bucatele de ghimbir proaspat. Lasa-le sa se inmoaie bine, pentru a conferi o aroma intensa ceaiului. Dupa ce l-ai savurat, mananca bucatelele de ghimbir. Vei sustine intens digestia si arderile grasimilor, dar vei asigura si sanatatea stomacului tau.

Ghimbirul are rolul de a taia pofta de mancare si ajuta mult in afectiunile digestive.

Ce alte efecte mai are? Lupta impotriva artritei, te fereste de cancerul de colon, cel ovarian si stimuleaza sistemul imunitar.

Dar conform medicinei ayurvedice (traditionala din India), acesta te poate ajuta sa tii sub control greutatea. Iar stiinta sustine acest fapt. In urma unui studiu realizat in 2014, cercetatorii au observat ca gingerolul regasit in ghimbir, ajuta la arderea grasimilor. Practic, acesta are un rol cheie in controlul apetitului si al greutatii.

Ceaiul verde sustine eliminarea toxinelor cu succes, asa ca este fundamental pentru o sanatate de fier. Bea-l zilnic si chiar incearca sa inlocuiesti cafeaua cu acest ceai. Vei avea energie si te vei simti mai bine ca oricand.

Incearca sa integrezi aceste alimente in viata de zi cu zi si vei observa ca te vei mentine in forma cu usurinta!

4.67/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *