Dieta fara gluten – slabeste repede si usor

Cu siguranta ai auzit si tu vorbindu-se depsre dieta fara gluten, avand in vedere ca este foarte „la moda” in ultima vreme, asa ca trebuie sa te familiarizezi si tu cu ea. Cine stie, poate ti se potriveste si vei reusi sa dai jos acele kilograme in plus mai repede decat ai crede.

Poate ca va fi o provocare la inceput, avand in vedere ca va trebui sa inlocuiesti toate produsele pe baza de gluten. Iar asta poate sa nu fie chiar atat de usor. Dar haide sa vedem ce este, de fapt, glutenul.

Reprezinta proteina din grau, orz, ovaz si secara, iar daca este consumat in exces dauneaza grav sanatatii. Poate sa scada absorbtia nutrientilor din alte alimente esentiale, asa ca nu este prea recomandat. Sau cel putin nu consumat asa cum il consuma romanii. Covrigeii, saleurile si alte produse similare ar trebui sa dispara din viata ta.

Macar atat timp cat tii dieta fara gluten. Dar iti recomandam sa ii tii cat mai la distanta si atunci cand nu tii un regim de slabire. Daca vrei sa rontai ceva, mai bine alege cateva migdale, un mar sau un smoothie.

Toate revistele de specialitate sustin aceasta dieta si pretind ca te vor ajuta sa arati mai bine ca oricand. Sa fie oare adevarat? Haide sa vedem!

Dieta fara gluten – cum se tine

Aceasta dieta este perfecta pentru cei care au intoleranta la gluten, dar vor sa tina o dieta sau un regim sanatos pentru a slabi.
Va trebui sa eviti toate acele preparate pline cu gluten, cum ar fi pastele, prajiturele, covrigeii si alte gustarele asemanatoare. Chiar daca le consideri delicioase, acestea trebuie sa dispara momentan.

# Regula nr 1

Nu consumi niciun produs care contine gluten. Evita tot ce e bazat pe grau sau ovaz. In plafare si magazine de specialitate poti gasi cu succes inlocuitori.

# Regula nr 2

Cumpara doar produse fara gluten, asa cum am specificat si inainte. Poti consuma multe salate si tot felul de fructe si legume.

# Regula nr 3

In dieta fara gluten, iti recomandam sa ai mereu la indemana gustari sanatoase, pentru a nu manca in exces. Asa ca, sa ai mereu la dispozitie: nuci (nesarate si neprajite), fructe, legume crude sau fierte (morcovi, gulii, etc).

# Regula nr 4

Incearca sa consumi cat mai putin zahar…spre deloc. Cafeaua de dimineata poate fi senzationala si daca adaugi putina scortisoara. Nu o sa mai simti ca este amaruie si te vei bucura de o aroma intensa si placuta.

# Regula nr 5

Echilibreaza-ti dieta si nu uita sa consumi alimente proaspete si cruditati. Fructele si legumele crude trebuie sa fie mereu prezente in dieta fara gluten. De altfel, ar trebui sa le consumi zilnic, chiar daca nu tii un regim de slabire. Sunt excelente si iti intaresc sistemul imunitar.

# Regula nr 6

Mananca doar atunci cant ti-e realmente foame. Nu trebuie sa rontai mereu ceva, doar pentru ca simti ca nu ai stomacul plin. Stiai ca este recomandat sa mananci echilibrat? Adica mancatul pe saturate nu este deloc eficient, plus ca ingreuneaza teribil digestia.

Care sunt beneficiile in dieta fara gluten?

Te poate ajuta, totodata, si cu anumite probleme de sanatate, cum ar fi durerile severe de cap sau depresia. De asemenea, vei preveni afectiunile digestive precum diareea, constipatia sau balonarea.

Vei avea un nivel crescut de energie si vei slabi sanatos, iar silueta ta va arata mai bine ca niciodata. Incearca sa excluzi treptat si partial glutenul din viata ta si bucura-te de beneficii.

4.9/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *