Dieta Pritikin, sanatoasa si eficienta

Orice femeie isi doreste o metoda eficienta de a slabi, iar dieta Pritikin nu doar ca te ajuta sa fii in forma, dar este si foarte sanatoasa.

Vestea cea buna este ca iti vei intari sistemul imunitar si vei avea mai multa energie daca vei tine acest regim.

Creat de Nathan Pritikin, un american care a studiat toata viata despre longevitate, dieta a avut un mare succes.

Acesta a inceput sa manance foarte putine grasimi si sa faca sport dupa ce a fost diagnosticat cu ateroscleroza. Nu a vrut sa accepte verdictul medicilor si a hotarat sa se trateze singur.

Desi era vorba despre o boala incurabila, Pritikin a decis sa incerce sa se trateze prin alimentatie. Si a reusit.

Ba mai mult decat atat, regimul Pritikin este excelent si pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare. Americanul a scos pe piata si o carte si a pus bazele unei clinici care este condusa de fiul sau, in prezent.

Asadar, dieta Pritikin este mai mult decat un simplu regim, poate fi considerat un adevarat mod de viata. In acest moment, Robert Pritikin ajuta nenumarate persoane in lupta lor cu obezitatea.

Ce presupune dieta Pritikin

– se vor consuma doar alimente sarace in grasimi si se va tine cont de calorii. Nu se vor consuma mai mult de 400 de calorii, la o masa
– este recomandat sa se consume multe legume si fructe, avand in vedere ca aportul lor caloric nu este mare

– alimente permise in dieta Pritikin: 5 portii zilnice de cereale integrale (orez brun, ovaz, secara, gru, orz, quinoa), leguminoase (mazare, linte, naut) si legume bogate in amidon ( da, cartofii si dovleacul sunt permise).

Desigur, portiile nu sunt tocmai generoase. Asadar, se va masura cu ajutorul unei cani. Tine minte ca o portie de mancare gatita inseamna jumatate de cana (de 300 ml).

Nu se vor consuma prea multe produse de panificatie, cel mult 30-40 de grame pe zi

– in jur de 5 portii zilnice de legume pe zi. Din nou, o portie inseamna o cana pentru cele crude si jumatate de cana pentru cele fierte sau gatite

– in dieta Pritikin ai voie cel putin 4 portii de fructe pe zi. De retinut ca un fruct inseamna o portie. Desigur, cel mai bine ar fi sa consumi fructe proaspete.

Daca sunt conservate, evita-le pe cele cu adaos de zahar. Nu, fructele nu ingrasa, este vorba despre un mit…

– 2 portii de lactate pe zi. O portie va insemna o cana. De exemplu, poti consuma o cana de iaurt (fara grasimi) si branza de vaci (jumatate de cana).

Daca nu vrei sa consumi produse lactate, poti opta pentru o cana de lapte de soia, migdale sau caju. Acestea sunt sanatoase si sarace in proteine.

– 1 portie pe zi. peste, fructe de mare sau pasare. O portie nu va depasi 120 de grame
– daca nu vrei sa consumi carne, poti opta pentru 2 albusuri de ou, pe zi
– nuci ( migdale, caju sau nuca traditionala, seminte, etc) nu mai mult de un sfert de cana pe zi

Se vor limita:

– sarea si uleiurile
– produsele din faina alba
– indulcitorii

NU se vor consuma:

– prajeli
– carne grasa, mezeluri, carne procesata
– lactate grase
– junk food
– sosuri din comert
– prajituri, produse de patiserie

Cum arata o zi de dieta Pritikin

La micul dejun vei servi un bol plin cu cereale integrale si fructe. Poti sa mai mananci un iaurt cu tarate.

La pranz, o supa crema de legume cu crutoane (din faina integrala), broccoli cu ciuperci si o salata verde, cateva boabe de fasole neagra.

Ca gustari opteaza pentru cruditati din fructe si legume, asa cum am recomandat mai sus. La cina poti servi o portie de fructe de mare cu orez brun si legume fierte, plus un fruct.

Desigur ca ai libertatea de a-ti diversifica meniul dupa bunul plac, urmand regulile de mai sus. Atentie, nu trebuie sa depasesti cu mult 1.000 de calorii pe zi, pentru a slabi.

Dieta Pritikin si beneficiile sale uimitoare

In acest rastimp, iti vei fortifica organismul, vei pierde in greutate, vei regla nivelul colesterolului si al presiunii arteriale, vei preveni cancerul si bolile de inima.

IMPORTANT! Asa cum am specificat la inceput, miscarea este esentiala. Incearca sa mergi pe jos distante bune,  cel putin 30 de minute pe zi, in special daca vrei sa slabesti.

Poti sa mai faci si alte exercitii, in functie de zonele pe care doresti sa le tonifiezi.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *