5 super-fructe care te apara de bolile de inima

Este un fapt deja cunoscut ca unele alimente sunt mai benefice decat altele. Datorita proprietatilor lor nutritive, a caloriilor si manierei de crestere sau gatire, acestea difera mult intre ele. In ceea ce priveste fructele, unele au proprietati care te pot proteja de bolile de inima.
Bolile de inima sunt o cauza principala a decesurilor inregistrate anual in Romania. Supraponderalitatea, alimentatia precara, stilul de viata sedentar umpreuna cu alti factori, contribuie la devoltarea diferitelor boli de inima potential mortale.

Super-fructele care te apara de bolile de inima

Pentru a te proteja de inima, este necesar un stil de viata echilibrat, in care miscarea este complementara nutritiei corecte. Este recomandat sa faci miscare zilnic. Cauta sa mergi pe jos, sau sa te deplasezi cu bicicleta in loc sa te folosesti de un autovehicul, alege sa urci pe scari in loc sa iei liftul si asa mai departe. Este dovedit stiintific faptul ca sedentarismul este una dintre cauzele principale ale bolilor de inima.

Din sfera alimentelor naturale, fructele sunt bogate atat in fibre cat si in vitamine si minerale. Curele cu fructe te ajuta sa slabesti, in acest fel eliminand un alt factor ce contribuie la bolile de inima: obezitatea si supraponderalitatea.

1. Papaya

Papaya ste un fruct exotic, care inainte se gasea foarte rar pe piata mondiala de consum. In zilele noastre insa, papaya poate fi gasit in supermarketuri, in orice zi a saptamanii poftesti.

Papaya te protejeaza impotriva bolilor de inima deoarece are un continut ridicat de potasiu, fibre si vitamine. Cea mai importanta schimbare dietetic ape care o poti face pentru a scadea riscul afectiunilor cardiace este aceea de a scadea nivelul de sodium (exemplu: sare) din alimentatie si cresterea nivelului de potasiu. Prin continutul sau de potasiu, papaya este un super-fruct ce te ajuta sa te mentii sanatoasa.

2. Piersicile

De data aceasta un fruct care creste pe teritoriul tarii noastre, piersicile au proprietati nutritionale asemanatoare cu papaya. Prin continutul lor bogat in Vitamina C, potasiu si fibre, piersicile sunt un aliat impotriva infarctului, arterosclerozei si a altor afectiuni similare.

3. Capsunile

Un fruct de sezon, in curand ne putem bucura de diete cu capsuni proaspat coapte. Capsunile sunt un super-fruct deoarece o cescuta cantarind 166 de grame iti ofera:

  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Seleniu
  • Potasiu
  • Fosfor
  • Magneziu
  • Fier
  • Calciu
  • Fibre
  • Carbohidrati
  • Calorii
  • Proteine

Continutul nutritional al capsunilor a fost luat ca exemplu atunci cand s-au dezvoltat medicamentele impotriva bolilor de inima.

Atentie: consuma oricat de multe capsuni, dar atentie ca ele sa fie ecologice, pentru a evita intoxicatia cu pesticide. Pe lista alimentelor stropite cu foarte multe pesticide, capsunile sunt deseori in fruntea listei.

4. Merele

Un fruct larg raspandit pe teritoriul tarii noastre, merele constituie un aliment disponibil pe tot parcursul anului. Marul este cel mai benefic fruct, fiind pe locul 1 in ceea ce priveste lupta impotriva diverselor afectiuni.

Un studiu realizat cu peste 9 mii de femei si barbati arata ca cei ce consuma un mar pe zit imp de 29 de ani, au cele mai scazute sanse de a avea un infarct. Pe langa bolile de inima, merele tin si cancerul la distanta, multumita antioxidantilor continuti.

5. Bananele

Bananele au si ele un continut inalt de potasiu si te protejeaza de diabet si boli de inima. Acestea sunt cultivate in peste 107 tari si sunt printre cele mai consumate fructe. Consuma o banana pe zi pentru a stabiliza tensiunea arteriala si pentru a reduce din stresul exercitat asupra muschiului inimii.

4.5/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „5 super-fructe care te apara de bolile de inima

  • 19 decembrie 2018 la 18:35
    Permalink

    SFATURILE SINT EXCELENTE STIAM SI EU DAR AM VRUT SA STIU DACA DETIN ADEVARUL DESPRE ACESTE FRUCT SI ALTELE

    Răspunde
  • 8 iunie 2017 la 12:40
    Permalink

    sunt interesat sa primesc pe mail noutatile de la dvs.astept cu interes.multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *