Sfaturi simple pentru o piele frumoasa

Fie ca nu ai prea mult timp, fie ca suferi de anumite conditii medicale, poti avea grija de aspectul tenului tau, urmand cativa pasi simpli. Conditiile medicale de care suferi, asemeni conditiei sanatatii tale in general, au un impact direct asupra pielii. Atat din medicina traditionala cat si in cea clasica am cules cateva sfaturi simple pentru o piele frumoasa.

Sfaturi simple pentru o piele frumoasa

Inainte de a incepe sa iti infrumusetezi pielea, aplica acest test simplu pentru a vedea care este nivelul de hidratare al pielii tale. Cu unghia, zgarie usor o portiune mica de pe brat sau picior. Daca in urma ramane o urma albicioasa, atunci inseamna ca pielea ta este uscata si are nevoie de exfoliere si hidratare.

Frumusetea incepe din interior

Vitaminizeaza si hidrateaza pielea printr-o dieta adecvata. Consuma legume si fructe in principal, deoarece acestea au un continut ridicat de minerale si vitamine. Pe langa acesti nutrienti, fructele si legumele au un continut bogat de apa, contribuind astfel la hidratarea organismului.

Vitamina C si Vitamina D au un impact direct asupra pielii. Consuma citrice si incorporeaza o dieta bogata in Vitamina D in alimentatia ta zilnica.

Dusurile fierbinti – nedorite de pielea ta

Evita dusurile lungi si fierbinti, oricat de relaxante ar fi ele. Apa fierbinte exfoliaza stratul superior al pielii, afectand in mod negativ nivelul hidratarii. Pielea contine in mod natural, uleiuri care ajuta la mentinerea elasticitatii si dau aspectul tanar. Apa fierbinte usuca aceste uleiuri, ducand la o imbatranire prematura si la aparitia ridurilor.
Pentru o piele frumoasa, opteaza pentru dusurile scurte si care sunt la o temperatura medie.

Sfat: Incheie dusul cu un scurt jet de apa rece aplicat pe fese, coapse si picioare pentru evitarea celulitei si a varicelor.

Piele sensibila? Simplu este cel mai bun

Cel mai indicat este sa folosesti produse de intretinere ale fetei care sa fie cat mai simple. Spre exemplu, un demachiant si apa tonica, impreuna cu o crema hidratanta sau antirid, sunt cele mai potrivite, mai ales daca ai o piele sensibila. Acestea vor ajuta la curatarea porilor si la intretinerea celulelor pielii.

Sosete si manusi

Daca doresti sa hidratezi rapid pielea calcaielor si a mainilor, foloseste manusi si sosete din material textil dupa ce aplici crema hidratanta, pe timpul noptii. Cel mai eficient material recomandat este matasea.

Pudra

Foloseste pudra pentru bebelusi, de preferat cea fara parfum. Aplica pudra in locurile de contact ale pielii, sau oriunde ai pielea mai uscata.

Aloe vera

Aplica gel de aloe vera oriunde ai pielea foarte uscata. Acizii continuti de aloe ajuta la inlaturarea celulelor moarte care dau aspectul de piele uscata si grabesc procesul de regenerare.

Sfat: taie o frunza de aloe vera si aplica gelul rezultat direct pe piele.

Sport

Sportul, sau efortul fizic sustinut, duc la stimularea glandelor sudoripare. Prin transpiratie se elimina toxinele acumulate sub piele.

Schimba crema hidratanta

La schimbarea fiecarui sezon, schimba si tipul de crema pe care il folosesti. Pe timpul iernii, foloseste crème cat mai concentrate si grase, acre ajuta la o mai buna mentinere a hidratarii pielii. Pe timpul verii, foloseste creme care se absorb usor in piele.

Limiteaza alcoolul

Alcoolul duce la deshidratare, asadar limiteaza cantitatea de alcool consumata. Alcoolul duce la dilatarea vaselor de sange din regiunea fetei, favorizand deshidratarea.

4.8/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *