Dieta cu salata verde te ajuta sa slabesti rapid

Acum ca primavara a sosit ar fi o idee benefica sa tii dieta cu salata verde, aceasta fiind in acelasi timp sanatoasa, dar si saraca in calorii.

Atunci cand te gandesti la acest regim, tot ce iti vine in minte este acea salata traditionala cu rosii si castraveti si putina salata verde. Dieta cu salata nu se refera la aceasta varianta simpla, ci la retete mai complexe.

Aceasta dieta are un mare avantaj: poate fi tinuta de oricine, oricand. De fapt, este foarte simplu sa iti pregatesti o salata satioasa.  Ai nevoie doar de cateva ingrediente de baza cum ar fi ouale fierte,tofu, nautul sau fasolea. Da, ai citit bine, asa se prepara o salata adevarata si bogata in nutrienti.

SFAT! Daca doresti sa tii aceasta dieta, este cazul sa fii putin restrictiva. Evita sa pui in salatele pe care le vei consuma la pranz: cartofi, morcovi, orez, paste. Evita si crutoanele, porumbul, cascavalul, maioneza, uleiul, sosurile pt salate, etc.

Doar in acest fel vei reusi sa ai rezultate bune, mancand la pranz o masa sanatoasa.

Dieta cu salata verde si retetele indicate

Acum ca iti doresti sa te apuci de acest regim, iti recomandam cateva idei pentru a-ti pregati salatele:

1. Salata Bulgareasca. Simplu si usor de realizat, ai nevoie doar de salata verde, masline, rosii, ardei gras, castraveti, putina sunca de pui sau ou fiert, sare si piper,  ulei de masline.

2. Salata Greceasca. Ai nevoie de salata verde, ardei gras, castraveti, rosii, branza telemea de oaie grasa, masline negre, sare, piper, ulei de masline.

3. Salata cu Ton. Poti alege ce tip de salata iti doresti, alaturi de: castraveti, rosii, ardei gras, masline, ton, sare, piper, putina lamaie, ulei de masline.

4.  Salata cu Pui.  Ai nevoie de: salata verde, castraveti, rosii, ardei gras, piept de pui, ciuperci, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie.

5. Salata de rucolla cu parmezan. Ai nevoie doar de trei ingrediente: rucolla, parmezan, lamaie. Poti adauga piper, ulei de masline sau sare.

Iar acestea sunt doar cinci dintre retetele pe care le poti incerca atunci cand vei tine dieta cu salata. Desigur ca poti opta si pentru carne de curcan, mozarella sau alte ingrediente sanatoase. Fii creativa si inventeaza propriile retete, doar asa vei  incepe sa mananci cat mai multe salate.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *