Bunica din partea mamei – de ce are un rol atat de important?

S-ar putea sa te surprinda faptul ca bunica din partea mamei ocupa un rol covarsitor in viata unui copil. In afara de legatura emotionala care poate fi una foarte intensa, mai exista un detaliu fascinant. Se pare ca majoritatea genelor sunt mostenite de la bunicile din partea mamei. Asa ca este de la sine inteles cat de importanta devine aceasta persoana pentru orice copil.

Asa ca, uitandu-te la bunica din partea mamei iti poti face cateva idei cu privire la cum va arata copilul tau. De asemenea, tine minte ca si trasaturile comportamentale se mostenesc. Asa ca poti intelege mai bine decat credeai de ce copilul tau pare sa semene atat de bine cu parintii tai.

ADN-ul contine trasaturile de caracter, emotiile si chiar preferintele rudelor noastre. Asa ca nici nu este de mirare de ce suntem atat de similari cu bunicii nostri!

Bunica din partea mamei – ce trebuie sa intelegi?

Ca exista specialisti care au studiat intens acest fenomen si care arata de ce unele trasaturi pot rezista si 2 generatii. Adica este posibil ca fiul sau fiica ta sa semene mai bine cu mama ta, spre deosebire de tine. Nu este nimic iesit din comun si probabil ca ai observat acest fenomen.

Scriitorul de origine ucraineana Alejandro Jodorowski a scris o carte foarte interesanta unde arata cat de important este arborele genealogic. Acesta explica pe indelete cum genele pot supravietui generatii intregi, iar bunica din partea mamei pare sa fie persoana cea mai interesanta, in acest proces.

Desigur ca exista posibilitatea de a semana si cu alte rude, cum ar fi unchii sau matusile, dar intr-o proportie mai mica. Evident ca si rudele din partea tatalui pot avea o influenta similara. Dar specialistii observa ca bunica din partea mamei pare a fi ruda cu material genetic foarte puternic, in cele mai multe cazuri.

Bunica din partea mamei. Nu vorbim doar despre aspectul fizic

Specialistii remarca faptul ca poate fi vorba despre trasaturi, nu neaparat o asemanare fizica izbitoare cu bunica. De exemplu zambetul, ochii, modul de a merge, exprimarea, felul de a fi. Toate aceste atribute iti pot demonstra ca nepotul seamana bine cu bunica sa, chiar daca pare greu de crezut, la prima vedere.

Parintii se asteapta ca micutul sa semene cu ei in mare parte, dar nu este obligatoriu. Tocmai de aceea exista copii care au ochii albastri, desi nici unul dintre parinti nu avea aceasta trasatura. Iar exemplele pot continua la nesfarsit.

Un studiu realizat de Universitatea Cambridge a mai aratat ca bunicile materne transmit 25% din cromozomii X tuturor nepotilor. Asa ca este atat de probabil sa gasim multe asemanari interesante si neasteptate.

De asemenea, este demn de mentionat ca bunicile din partea tatalui transmit cromozomii X doar la nepoate. Asa ca este asteptat ca acestea sa semene cu bunicile paterne, nepotii mai putin.

Mai mentionam ca cercetatorii mentioneaza ca emotiile, grijile, trairile, etc se transmit mai departe. Asa ca gandeste-te ce fel de mod de viata ii arati copilului. Sutem raspunzatori de tot ceea ce simt acestia, asa ca ar fi bine sa acordam o atentie sporita!

Masa in familie – de ce este un obicei benefic

  1. Te apropie de cei dragi. Traim intr-o societate care pare sa fi uitat demult adevaratele valori umane, iar banii, joburile si prosperitatea sunt pe primul loc. Uitam de parinti, frati, surori, prieteni si ne afundam in munca si obtinerea beneficiilor. Dar, ce ar fi sa ne apropiem din nou cei dragi? Atunci cand se stinge un membru al familiei devenim foarte tristi si ne pare rau ca nu am petrecut mai mult timp cu acea persoana…mai multe poti citi aici >>>
5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *