Barbatii NU ar trebui sa spele vasele? Concluzia unui studiu

Se pare ca un studiu american a adus in vedere o informatie ciudata, avand in vedere ca sustine ca barbatii nu ar trebui sa spele vasele. Stim, pare ceva menit sa te scoata din sarite, dar nu te agita. Iti vom explica pe indelete despre ce este vorba.

Cercetatorii din Florida, SUA, au ajuns la concluzia ca barbatii nu ar trebui fortati sa realizeze treburi pe care le pot considera feminine. Oricat de ciudat ar suna, aceste activitati ar putea sa ii faca sa se simta mai putin masculini. Ceea ce nu este tocmai dezirabil, observa specialistii.

Dar nu te speria, nu este o regula. Pur si simplu barbatii ar trebui sa aiba sarcini „masculine”, care ii ajuta sa se simta bine in pielea lor.

Barbatii NU ar trebui sa spele vasele – atunci ce indatoriri li se potrivesc?

Daca remarci ca sotul sau partenerul tau de viata are o dificultate in a face anumite lucruri gospodaresti, poate nu ar trebui sa-l fortezi sau sa insisti. Nu de alta, dar nu vrei ca barbatul tau sa se simta subminat sau neapreciat. Desigur ca poti sa vorbesti cu el in acest sens pentru a stabili anumite sarcini exclusive.

De exemplu, sotul tau ar putea sa fie cel care se ocupa exclusiv de cumparaturi si dat cu aspiratorul. Sau altele similare. Evident ca este bine sa nu va certati din acest motiv, asa ca „regulile” ar trebui stabilite inca de la inceput.

In ceea ce priveste spalatul vaselor, psihologii care au participat la studiul american au procedat in urmatorul fel. Studiul a aratat ca barbatii care faceau mancare, spalau vase, etc aveau tendinta de a fi mai agresivi. Au participat la aceasta cercetare 2 grupuri de barbati: unii care au savarsit treburi casnice si altii care s-au ocupat de munca fizica. Cei din urma au reparat, construit, mers la cumparaturi, etc.

Dupa ce aceste treburi au fost realizate, barbatii au fost invitati sa…boxeze! In acest fel si-au eliberat energia, dar totodata s-a observat ca cei din primul grup erau mai agresivi.

Asa ca cei care se ocupa de treburile casnice ar putea avea anumite frustrari, arata cercetarea. Desigur ca nu este obligatoriu sa fie asa, existand si barbati care nu au nicio problema cu astfel de sarcini. Dar cel mai bine ar fi sa discuti de la inceput cu partenerul tau, pentru a sti daca totul este in regula.

Barbatii NU ar trebui sa spele vasele. Exista si barbati carora le plac sarcinile casnice?

Evident. Exista barbati care au o placere in a organiza sau a face curatenie in casa. Asa cum exista femei care prefera sa se ocupe de alte indatoriri decat sa spele vasele sau alte activitati similare. Suntem diferiti, asa ca este important sa tinem cont de aceste aspecte esentiale.

Comunicarea este vitala intr-o relatie, asa ca tine cont de acest lucru si vorbeste cu partenerul tau despre ceea ce simtiti, in orice situatie. Oricat de ridicola sau nesemnificativa ar putea parea discutia, nu lasa lucrurile sa ramana nespuse.

Cine stie, s-ar putea ca partenerul tau sa nu aiba nicio problema cu spalatul vaselor sau curatenia…Dar daca nu va place niciunuia sa spalati vasele ati putea comanda o masina de spalat, este mai simplu 🙂

De asemenea, sarcinile casnice pot fi realizate impreuna, iar o curatenie generala va merge rapid in 2.

Cum sa eviti certurile in relatia de cuplu? Numara pana la 3 sau 30!

Un truc vechi, dar care inca functioneaza. Este evident ca atunci cand ne aprindem la orice scanteie avem si noi o problema. De autocontrol. Nu este in regula sa te enervezi imediat, in special cand vorbim despre lucruri superficiale. Doar pentru ca partenerul a scapat un pahar de apa pe jos, nu inseamna ca trebuie sa tipi la el. De fapt, ar trebui sa faci fix invers.

Sprijina-l, aratandu-i ca nu s-a intamplat nimic grav…vezi cum sa eviti certurile aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *