De ce sa mananci pe intuneric – ce parere au cercetatorii?

Ei bine, de ce sa mananci pe intuneric nu este deloc o intrebare obisnuita. Dar cu siguranta vei dori sa stii raspunsul. De ce? Pentru ca cercetatorii germani au ajuns la concluzii nebanuite, in urma unor studii legate de mancatul in bezna.

Probabil ca te gandesti la ce ar putea ajuta acest lucru. De ce sa mananci pe intuneric? De ce te-ar ajuta in vreun fel acest lucru? Ce legatura are cu digestia? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Ei bine, probabil ca te vei bucura sa auzi ca cei de la Universitatea Konstanz din Germania au remarcat un aspect incredibil. Acest mancat pe intuneric ar putea conduce la pierderea in greutate. Asa ca astazi vom discuta despre aceste concluzii neasteptate ale cercetatorilor.

De ce sa mananci pe intuneric – cum vei reusi sa slabesti, in acest fel?

Ei bine, in urma studiilor facute, la care au participat 90 de voluntari, s-a observat ca poftele sunt mai atenuate, atunci cand este lumina stinsa. Adica, cei care au mancat pe intuneric au mancat mai putin, pentru ca nu au avut parte de un contact vizual. Se pare ca mancam mai putin atunci cand nu vedem mancarea. Iar procesul de salivare nu se mai declanseaza imediat. Asa s-a petrecut in cazul celor 40 de voluntari care au mancat inghetata, legati la ochi.

Cei care erau cu ochii deschisi au consumat o cantitate mai mare de inghetata. Nu este o diferenta colosala, dar se pare ca grupul legat la ochi a consumat cu 15% mai putine calorii decat cei care au vazut mancarea. Interesant, nu-i asa?

De ce se petrece acest fenomen?

Pentru ca atunci cand nu vezi mancarea actionezi pe baza de instinct. Asa ca organismul nu va consuma mai mult decat este nevoie. Practic, pe intuneric mananci mai putin si nu te mai raportezi la experientele trecute cand ai consumat inghetata, cum a fost in acest caz. Cei care nu erau legati la ochi, au avut tendinta de a manca pe saturate si au consumat portii generoase de inghetata.

De ce sa mananci pe intuneric – ce parere au cercetatorii?

Doctorul Britta Renner, coordonatoarea studiului este foarte optimista in privinta acestui aspect. Asa ca este de parere ca cei care mananca pe intuneric ar putea sa renunte la portiile uriase. Ceea ce ar fi de ajutor, in special in cazul celor cu probleme serioase de greutate.

„Practic, mananci exact cat ai nevoie si uiti de experientele trecute cand ai mancat mai mult. Organismul va simti mai repede senzatia de satietate, in acest caz”, concluzioneaza Renner.

In acest fel, individul nu va mai fi tentat sa manance portii mari sau sa termine tot ce este in farfurie. Asa ca aceasta metoda ar putea fi de folos.

Ce zici, esti gata sa iei masa pe intuneric?

Ce sa mananci cand iesi in oras – sfaturi utile, usor de aplicat

Pentru a te bucura de iesiri “nevinovate”, va trebui sa fii putin mai disciplinata.

Cu riscul de a parea pretentioasa, trebuie sa stii ce intrebari ar fi indicat sa adresezi chelnerului. Doar acesta te poate lamuri asupra anumitor aspecte culinare. Produsul tau a fost prajit? Sau congelat? Vine cu paine alba sau cartofi prajiti? Portiile sunt mari? Toate aceste lucruri trebuie avute in vedere…vezi ce sa mananci in oras AICI >>>

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *