Cu ce se poate inlocui laptele

Sigur te-ai gandit si tu cu ce se poate inlocui laptele, in special atunci cand te afli in post, astfel incat sa te poti bucura in continuare de savuarea unei bauturi similare.

Ei bine, vegetarienii de pretutindeni au descoperit o varianta excelenta, in sensul ca acestia au inventat laptele vegetal. Se poate realiza din nuci, seminte si chiar cereale. Iar beneficiile sale sunt nebanuite.

Asadar, vei redescoperi astazi cu ce se poate inlocui laptele, iar alternativele nu sunt deloc rele. Si unde mai pui ca aceste bauturi sunt super sanatoase si pline de nutrienti? Grasimile vegetale sunt sanatoase si demne de luat in seama, garantat!

Iata cu ce se poate inlocui laptele:

1. Lapte de caju

Printre cele mai recomandate alternative la traditionalul lapte de vaca. Vei vedea ca aroma sa este unica, dulce si cremoasa in acelasi timp. Daca adaugi o lingurita de miere la o cana si un praf de scortisoara, vei ramane uimita de
calitatile sale.

Asadar, cum se prepara? Ei bine, ai nevoie de o mana de caju ( sau doua linguri). Il pui la inmuiat intr-o cana plina cu apa, de seara. Dimineata il vei pune in blender alaturi de miere, scortisoara si chiar putin cocos. Vei ramane uimita de aceasta bautura savuroasa.

Poti sa o consumi ca atare sau sa o adaugi in cereale.

 

2. Lapte de migdale

La fel de util pentru cei care vor sa rareasca produsele lactate. Desigur ca vei gasi nenumarate retete pe baza acestor produse, asa ca pregateste-te sa fii suprinsa. In special de retetele de dulciuri care au la baza acest lapte vegetal.

Cu ce se poate inlocui laptele? Ia o mana de migdale, pune totul intr-o cana de apa plata si lasa la inmuiat, de seara pana dimineata. Da, este acelasi procedeu ca la reteta anterioara. Gustul este diferit, dar la fel de delicios. Desigur, poti face si cantitati mai mari, totul este la latitudinea ta.

 

3. Lapte de orez

O varianta foarte speciala pentru a inlocui laptele. Acesta trebuie fiert in prealabil, asa ca necesita un proces mai complex. Asadar, vei inmuia orezul peste noapte, il vei fierbe, apoi il vei strecura. Cand se raceste, il pui in blender alaturi de 3-4 cani de apa ( in functie de cantitatea de orez necesara).

Desigur, si pe acesta poti sa il indulcesti cu miere sau siropuri naturale.

 

4. Laptele din seminte de dovleac

Bogate in fier si zinc, aceste seminte pot fi o adevarata comoara pentru organismul tau. Nu necesita inmuiere in prealabil, dar este indicat sa folosesti seminte organice. Are un gust foarte bun, o culoare usor verzuie si poate fi folosit cu succes, in special la micul dejun.

 

Cu ce se poate inlocui laptele – atentie la produsele din comert

Desigur ca exista si pe piata mai multe bauturi vegetale pe baza de caju, migdale sau orez, dar cel mai bine este sa le prepari chiar tu, acasa. De ce? Pentru ca in acest fel poti fi sigura ca nu vor fi pline de aditivi si alte chimicale.

Aceste tipuri de lapte nu pot rezista mai mult de 1-2 zile, asa ca iti imaginezi ca cele de pe piata contin conservanti. Daca totusi esti nevoita sa cumperi, asigura-te ca alegi o firma serioasa, care comercializeaza produse calitative.

 

 

 

4.54/5 (26)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „Cu ce se poate inlocui laptele

  • 28 decembrie 2018 la 11:28
    Permalink

    As putea muri fara lapte!
    Nu lipseste zilnic in ultimii 61 ani.
    Multumesc ca exista.

    Răspunde
  • 13 decembrie 2017 la 13:39
    Permalink

    NU stiu ce sa mai „INVENTEZE” …VEGETARIENII….si ce NU este bun sa mancam sau sa bem. CRED ca in cel mai scurt TIMP si aerul care il respiram se va dovedi, ca daca NU este de la munte,…este nociv
    Pe zi ce trece TOATE alimentele sunt NOCIVE!!!!!
    Stramosii nostri ierau carnivori si NU vegetarieni!
    REFLECTATI la problema asta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *