Cum sa fii sanatoasa, pe masura ce inaintezi in varsta

Cum sa fii sanatoasa, pe masura ce trec anii? Ei bine, una dintre cele mai simple maniere este aceea de a avea grija de tine. Desigur ca simplu nu inseamna neaparat usor de pus in practica. Asa ca astazi vom discuta cateva idei de baza, pentru ca tu sa te bucuri de viata, la orice varsta.

S-a creat o idee falsa, aceea ca persoanele care imbatranesc se imbolnavesc automat si nu prea mai pot sa aiba o viata frumoasa. Nimic mai fals! Vei afla cum sa fii sanatoasa si implinita, chiar daca nu mai ai 20 de ani. De fapt, acum s-ar putea chiar sa te simti mai fericita, datorita experientei de viata si a faptului ca te cunosti mai bine.

De asemenea, vei intelege cat de important este sa ai un scop, la orice varsta. Tu ce iti doresti de la viata?

Cum sa fii sanatoasa si…hotarata

Pentru ca despre asta este vorba. Atunci cand nu ai un tel, devii trista, dezinteresata. Clar ca in acele momente corpul tau este predispus la un sistem imunitar mai slab si la tot felul de boli.

Asa ca ia o foaie de hartie si noteaza care sunt acele lucruri importante pentru tine. Ce ai vrea sa faci, cum ai vrea sa decurga viata? Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine? Indiferent de varsta este imperios necesar sa avem anumite „tinte”. Cu siguranta sunt lucruri pe care ai dori sa le incerci, iar psihologii ne indeamna sa ramanem motivate la orice varsta.

Poate ca ti-ar placea sa petreci mai mult timp alaturi de prieteni sau ai vrea sa calatoresti mai des. Poate ca vrei sa faci mai mult sport si sa acorzi o atentie sporita la dieta alimentara. Iar aceasta ne va duce la urmatoarea discutie.

Cum sa fii sanatoasa, supla si energica?

Simplu. Ai grija sa mananci sanatos, sa faci sport si sa te bucuri de viata. Citeste, danseaza, gateste preparate gustoase si sanatoase. De asemenea, acorda o importanta mai mare dietei alimentare.

In special ca, pe masura ce inaintezi in varsta, sunt recomandate anumite alimente. De exemplu, uleiul de masline, leguminoasele sau alimentele care contin vitamina D trebuie consumate mai des.

Dieta la 30 si ceva de ani – cum ar trebui sa arate o zi?

Pentru a te ajuta si mai mult, iti vom prezenta orientativ ce ai putea manca. Este bine sa incerci sa mananci similar in fiecare zi si sa lasi junk-food deoparte. Nu pierzi nimic, de asta te asiguram.

Iata cum ar trebui sa arate o zi de meniu, la 30 de ani:

Mic dejun – un iaurt grecesc, o lingurita de miere, cateva nuci si seminte, zmeura sau afine/ cereale integrale cu lapte vegetal si fructe de sezon/ un ou ochi cu cateva felii de avocado si o felie de paine integrala/ salata de rosii, tofu, pate vegetal, 2 felii de paine integrala sau fara gluten.

Pranz- salata de ton cu porumb si salata verde/ o supa crema de legume …iata ce ar trebui sa mananci dupa 30 de ani >>>

4/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *