Ce sa mananci in perioada menstruala?

Ce sa mananci in perioada menstruala pentru a te simti mai bine? Sunt cateva alimente care iti pot conferi energia necesara, in special daca ai o perioada menstruala mai dificila.

Asa ca nu te gandi ca nu este nimic de facut! Desigur ca mancarea iti poate da o stare energetica mai buna, asa ca nu ii subestima puterile.

Ce sa mananci in perioada menstruala? Ei bine, de acum incolo ai face sa consumi mai des salate de cruditati, fructe, ceaiuri si mai putine alimente procesate. Nu de alta, dar cele din urma oricum iti vor slabi sistemul imunitar, iar aparitia kilogramelor in plus va fi favorizata.

Stim ca probabil tocmai atunci te apuca pofta de dulce sau de alte alimente sarate si nesanatoase, dar ce ar fi sa nu dai curs acestui impuls? Haide sa vedem impreuna ce ar trebui sa cuprinda lista de gustari.

Ce sa mananci in perioada menstruala? Banane, ciocolata neagra si unt de arahide

Nu neaparat in aceasta combinatie, desi merg de minune impreuna. Asadar, poti incerca o gustare compusa din rondele de orez, unt de arahide intins in strat subtire, 2 cuburi de ciocolata neagra si cateva felii de banana. Iti readucem aminte ca cele din urma contin potasiu si proteine vegetale, dar si minerale, asa ca sunt gustari ideale.

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca ai motive intemeiate sa o faci:

1. Previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca tinerii care mananca doar un patratel de ciocolata neagra pe zi si-au imbunatatit considerabil sanatatea inimii. Studiul realizat de medici din Portugalia, a aratat ca fluxul arterial creste cu 15%, in cazul celor care mananca regulat ciocolata neagra cu un continut de cel putin 70% cacao.

Asa ca ofera-ti un desert dulce amarui, macar de 4 ori pe saptamana. Asadar, ciocolata neagra te va ajuta sa tii sub control tensiunea arteriala, fiind un adevarat medicament natural...mai multe despre ciocolata neagra aici >>>

Hidradarea. Este oricum unul dintre cele mai importante lucruri, atunci cand vorbim despre sanatate. Asa ca nu uita sa bei apa plata din abundenta si atunci cand esti la menstruatie. In special ca te va ajuta sa elimini mai usor toxinele, chiar si in aceasta perioada dificila a lunii. Incepe ziua cu un pahar mare de apa plata, pe care este indicat sa il bei pe stomacul gol. Vei remarca faptul ca te vei simti mai bine, iar somnul va trece mai repede! Practic, band apa dimineata iti vei activa organismul si te vei energiza rapid.

Ce sa mananci in perioada menstruala? Suc proaspat de portocale, salata verde si ananas

Ananasul are un continut ridicat de cupru, ceea ce il face un adevarat inamic al bolilor osoase, impiedicand formarea cheagurilor de sange. Este important ca nivelul de cupru din organism sa fie echilibrat, altfel poti favoriza aparitia unor afectiuni precum osteoporoza sau anemia.

Daca te confrunti deseori cu probleme de stomac sau indigestii, tine mine ca ananasul este solutia. Contine bromelaina, iar aceasta enzima digestiva are rolul de a te feri de balonare, esential si in perioada menstruala.

Un suc de portocale proaspat stors poate fi iarasi o idee excelenta, in special daca iti doresti un plus de energie. Poate avea efectul unei cafele, dar mult mai multe beneficii. Contine fibre, minerale si vitamine, in special renumita vitamina C. Nu uita sa alegi portocale bine coapte, care au ,de regula, o culoare mai intensa si sunt usor moi. Poti adauga si un grapefruit, pentru un gust usor mai amar.

Salata verde contine minerale, fier si abunda in antioxidanti, asa ca previne cu succes bolile de inima, Alzheimer si cancer. Dar, poate fi de ajutor si in perioada menstruala, in special ca poate ajuta la reglarea acestei perioade. Nu omite nici alimentele bogate in B12, fier, zinc si iod, cum ar fi spanacul. Aceste „verzituri” merg de minune si adaugate in smoothie-uri, daca nu ai chef sa mananci salate.

Nu uita ca o dieta echilibrata este esentiala in orice zi a lunii, nu doar in perioada menstruala!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *