Supa crema de rosii – o RETETA speciala!

Daca si tu tii post si vrei sa incerci o nou reteta de supa crema de rosii, ai venit unde trebuia. Nu de alta, dar ne-am propus sa imbunatatim reteta clasica, in care folosim rosii la conserva si cateva condimente.

Asa ca iti vom oferi cateva idei noi, pentru a le oferi celor dragi o supa crema de rosii altel – adica mai buna!

Nu uita ca inainte sa te apuci de treaba trebuie sa mergi la piata sau la supermarket pentru a cumpara cateva ingrediente esentiale, in acest proces. Asa ca haide sa vedem impreuna ce avem de facut. Dar nu iti face griji, nu este vorba despre o reteta greu de realizat. In plus, este savuroasa, asa ca vei avea parte de complimente din partea tuturor, inclusiv a celor care nu tin post.

Supa crema de rosii – cum se prepara?

In primul rand vei cumpara rosii proaspete, mari, usor moi, care sa iti permita sa realizezi o supa grozava. Nu uita sa cumperi si radacina de patrunjel si cativa cartofi, pentru gust.

Ingrediente:

– un sfert de radacina de telina

– o radacina de patrunjel

– un morcov

– 2 cartofi mari

– 6 rosii mari si coapte

– un ardei capia

– 3 catei de usturoi

– o ceapa

– ulei de masline

– oregano

– busuioc

– sare si piper

Mod de preparare

Se pun la fiert radacinoasele si cartofii, ii lasam pana devin moi si usor de pasat. In paralel, deschidem cuptorul la 200 de grade si punem pe o tava tapetata cu hartie de copt rosiile taiate felii, ceapa taiata felii mari, usturoiul, sare, piper, busuioc, ulei de masline, etc. Practic, amestecam bine ingredientele mentionate intre ele, pentru a se imbina perfect aromele. Lasam la cuptor 30 de minute sau pana sunt moi legumele.

La final, adaugam aceste legume coapte la cuptor peste cele fierte la foc si introducem blenderul manual. Amestecam bine pana la omogenizare, mai adaugam condimente. Vom obtine o supa delicioasa de rosii, cu arome la care nu te asteptai.

Savureaza un bol de supa alaturi de 2 felii de paine integrala prajita, merge de minune. Daca nu tii post, poti adauga putina smantana deasupra.

Retete de salata de rosii – care iti place cel mai mult?

Salata de rosii cu zahar brun

Ingrediente

– 250 grame rosii bine coapte, romanesti

– 2 linguri otet balsamic

– o lingura zahar brun

– un praf de sare

– piper…iata reteta completa aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *