Ciorba radauteana cu ciuperci. Plus o reteta surpriza!

Despre celebra ciorba radauteana oricare roman a auzit pana acum, iar cea cu ciuperci pare sa fie urmatoarea reteta delicioasa. Este momentul sa incerci o noua reteta minunata, care cu siguranta va fi pe placul tau. Si nu iti face probleme, nu este greu de realizat. Iar reteta este absolut savuroasa si hranitoare.

Cine a spus ca toate mancarurile delicioase romanesti se prepara greu, nu a incercat aceasta ciorba radauteana cu ciuperci. Vei obtine un preparat de exceptie. In special daca iti faci timp sa respecti intocmai indicatiile de mai jos.

Sa gatesti poate fi o reala relaxare, in special daca iti place procedeul in sine. Iar daca ai si o reteta pe masura asteptarilor, rezultatul final nu poate fi decat unul favorabil.

Ciorba radauteana cu ciuperci – cum se prepara?

Pentru a obtine o ciorba super gustoasa, iti recomandam sa cumperi ciuperci pleurotus. Sunt mai savuroase si pot fi consumate si in post. Vei obtine niste mancaruri minunate, atat timp cat optezi pentru acest soi.

Putina lume stie sa gateasca retete de savuroase fara carne, asa ca multi nu incearca sa manance vegetarian tocmai din pricina acestui motiv. Dar astazi vei invata lucruri noi si…apetisante.

Poate ca nu stiai, dar ciupercile sunt o sursa sigura de proteine, fibre, minerale si vitamine ( B1, B2, B6, sodiu, magneziu, potasiu). De asemenea, ciupercile abunda si in antioxidanti, asa ca ai toate motivele sa le consumi mai des…vezi mai multe retete cu ciuperci aici >>>

Dar sa ne intoarcem la ciorba radauteana cu ciuperci. Iata cum se prepara:

Ingrediente

  • 500 grame ciuperci pleurotus
  • 500 grame smantana de gatit
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa potrivita
  • cativa gogosari murati in otet
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • pastarnac
  • 1 galbenus de ou
  • sare, piper si apa, cantitatile le vei decide tu

Mod de preparare

Vom incepe prin a taia cubulete radacinoasele, in afara de ceapa, care se fierbe intreaga si se arunca la final. Vei pune toate aceste legume intr-o oala generoasa.
Nu uita sa tai feliute subtiri si ciupercile pleurotus si sa le pui la fiert pret de jumatate de ora. Inainte cu cateva minute de final, se vor adauga si gogosarii taiati feliuti precum si usturoiul zdrobit in prealabil. Apoi se amesteca separat galbenusul cu smantana si se pune putina zeama de la legume pentru omogeniza totul. Apoi se toarna in oala amestecul si se mai lasa 15 minute la fiert.

Vei obtine o minunatie de ciorba, iar aroma conferita de ciuperci va fi minunata.

Ciorba radauteana – reteta rapida

Ingrediente

  • piept de pui
  • un ardei rosu
  • o ceapa mare
  • un pastarnac
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 2 galbenusuri
  • 3 catei de usturoi
  • o cutie mica de smantana
  • sare, piper, apa

Mod de preparare

Vei curata si taia cubulete legumele si le lasi un pic deoparte. Apoi vei pregati carnea, adica o vei spala bine si o vei pune la fiert. Elimina spuma lasata de carne periodic. Pune acum si legumele peste carnea care fierbe, dar lasa usturoiul pentru mai incolo.

Se lasa totul la foc mic si se scot legumele si carnea abia apoi cand sunt fragezite bine. Vei pastra zeama lasata de acestea. Apoi se taie carnea fasii si se pune din nou in zeama inca fierbinte. Se toaca si legumele foarte bine si se pun si acestea in zeama. Se bat bine galbenusurile cu smantana si cu putina zeama, separat. Se adauga si acest amestec peste zeama pe care ai pus-o din nou la fiert. Adauga sare si piper si mai las-o un pic sa fiarba. Pune si usturoiul pisat si eventual putin patrunjel.

Ciorba ta radauteana va fi gata in scurt timp. Pofta buna, savureaza o reteta cu adevarat savuroasa si rapida!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.