Melancolia de primavara. Cum sa scapi de ea?

Cu siguranta ai remarcat ca, atunci cand caldura se instaleaza, apare melancolia de primavara. Stii la ce ne referim, acele momente cand parca suntem triste, dar nu stim de ce.

Parca am vrea sa fim mai determinate, dar nu stim incotro sa o apucam. Ei bine, acest fenomen apare, in special, atunci cand sezonul cald isi face simtita prezenta. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca se petrec anumite modificari in interiorul nostru, atunci cand anotimpurile se schimba.

Asa ca melancolia de primavara este o stare recunoscuta si de catre psihologi, care declara ca este necesara o readaptare la noul sezon in cauza. Din fericire, primavara este un anotimp minunat, asa ca nu ne va fi foarte greu sa ne adaptam, mai mult ca sigur.

Melancolia de primavara – mergi la o plimbare si scapa de tristete!

Miscarea este, fara doar si poate, unul dintre cele mai bune remedii atunci cand vorbim despre eliminarea tristetii sau a depresiei usoare. Evident ca nu trebuie sa ne plimbam doar primavara, ne putem obisnui cu acest obicei si cand afara este inca frig. De fapt, chiar ne va ajuta sa avem un sistem imunitar mai puternic.
Asadar, incepe prin a merge mai mult pe jos, macar pentru 15-20 de minute, in fiecare zi. Cu siguranta iti va schimba starea de spirit si vei incepe sa te bucuri si tu de natura care se trezeste la viata.

Daca ai timp, mergi in parc sau la padure, la un picnic, o activitate placuta pe care o poti impartasi cu familia sau prietenii.

Desigur ca, daca vrei sa ai grija si de silueta asa cum se cuvine, ar fi indicat sa incepi sa alergi sau sa te inscrii la un curs de yoga, de exemplu. In acest mod, vei lucra mai serios, iar corpul tau va fi mai puternic si armonios, incearca si ai sa vezi!

Dieta de primavara ar trebui sa fie una care sa abunde in cruditati. Stim ca inca nu au aparut fructele si legumele sezonului, dar asta nu inseamna ca nu poti consuma deja cruditati si salate, cat mai des. O portie sanatoasa de vitamine va trezi organismul la viata, iar tu te vei simti mai energica ca oricand.

Dieta de primavara in 2022 – smoothie si iarasi smoothie

Ti-am mai vorbit despre aceste bauturi care se prepara rapid, din tot felul de fructe si legume. Asa ca este momentul ideal sa le introduci in alimentatie. Un smoothie merge de minune si ca gustare sau in loc de micul dejun, daca nu poti manca de dimineata.

Poti realiza smoothie-uri din banane, frunze de spanac, fructe de padure, lapte vegetal, fructe de goji, mere, etc. Va fi delicios, nutritiv si poti sa-l savurezi si la serviciu. Il poti depozita pentru o zi, la frigider.

Smoothie de slabit cu banane si miere

Ai nevoie de…vezi dieta de primavara completa >>>

Melancolia de primavara. Incepe noi activitati

Pentru ca primavara este ca un restart, pentru multi dintre noi, ar fi cazul sa incepi lucruri noi, pe care ti le doresti de mult timp, dar le-ai tot amanat. Incepe cu dreptul acest sezon si mergi la acel curs sau cauta un nou job, etc. Desigur ca doar tu stii ce iti doresti, asa ca ar fi cazul sa treci pe o lista prioritatile si sa actionezi in acest sens.

Amanarea nu va face decat sa te intristeze, iar odata ce te inveti sa tergiversezi lucrurile, iti va si mai greu sa incepi un capitol nou in viata ta. Ai curajul sa fii tu insati si nu iti fie teama de noi provocari.

In acest mod, avand grija de tine si dand dovada de initiativa, vei scapa definitiv de melancolia de primavara!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *