Dieta antiinflamatorie – ce alimente sa EVITI

Daca si tu vrei sa ai grija de sanatatea ta, dieta antiinflamatorie este cea mai buna idee. Evident ca ne referim la o dieta eficienta, care va duce la evitarea inflamatiilor din corp. Acestea sunt, in realitate, o modalitate de a proteja organismul, dar uneori persista mai mult decat este cazul.

Se pot manifesta prin dureri la nivelul corpului, iar multe dintre aceste inflamatii pot fi evitate daca alegem sa mancam sanatos. Dieta antiinflamatorie ne va ajuta sa eliminam aliementele nesanatoase, cu potential inflamator.

Desigur ca poate fi si o idee excelenta de a slabi sau a ne mentine in forma optima. Alege sa iti schimbi viata, vei ramane uimita de beneficii.

Dieta antiinflamatorie. Ce sa NU mananci?

Zahar (alb, mai ales!). Evita pe cat posibil sa consumi zahar, in special in exces. Atentie la produsele semipreparate sau fast-food, contin zahar din belsug. Pana si painea contine zahar in ziua de astazi, asa ca ar fi bine sa citesti etichetele inainte de a cumpara un produs. Alege sa fii mai constienta de ce alegi, in acest fel vei cumpara alimente mai sanatoase, care vor sustine starea de bine a organismului.

Alcool. Nu zicem sa nu bei un pahar de vin sau un cocktail, dar cu siguranta nu in fiecare zi sau in exces. In ultima vreme, consumul de alcool a crescut simtitor. In special ca urmare a efectelor cauzate de pandemia Covid-19. Depresia s-a instalat, iar multi oameni au senzatia ca alcoolul ii poate ajuta sa se simta mai bine. Nimic mai fals, un pahar de vin ar trebui sa sustina starea de bine pe care tu o ai deja. Sub nicio forma nu te va face mai fericita, mai ales daca nu esti…

Incearca sa apelezi la activitati sanatoase si sa mananci eficient, daca vrei sa scapi de astfel de stari distructive.

Dieta antiinflamatorie. De ce sa te feresti de aceste alimente?

Grasimile trans sunt un tip de grasimi nesaturate, care se comporta ca grasimile saturate, datorita structurii lor chimice sau a modului in care sunt procesate. Mai mult decat grasimile saturate, care au ca efect cresterea colesterolului LDL, daunele create de grasimile trans sunt duble, deoarece scad si colesterolul HDL.

Cel mai des intalnite sunt cele produse in mod artificial in productia alimentara, informeaza doc.ro. In ce fel de alimente vei gasi aceste grasimi trans? Ei bine, in special in produse de tip fast-food, aluaturi, foietaje, snacksuri, margarina, lapte pentru cafea.

Glutenul. Stim ca multi dintre romani nu cred inca in acest asa-zis mit si considera ca este o prostie sa nu mai consume produse din grau. Desigur ca nu este cazul sa trecem la extreme. Dar nici sa consumam paine, covrigi, paste si lipii cat este ziua de lunga. Pe langa faptul ca ingrasa, aceasta proteina cauzeaza probleme de sanatate, daca este consumata in exces.

Boala celiaca este una dintre ele, iar in acest caz nu mai poti consuma deloc gluten. Desigur ca majoritatea oamenilor nu sufera de asa ceva, dar cu siguranta ca este indicat sa diminuezi consumul de cereale. Apropo, exista o gramada de produse fara gluten, cauta-le sau prepara-le chiar tu. Sunt ideale si in curele de slabire, in special painea sau lipiile fara gluten.

Dieta antiinflamatorie. Ce sa mancam atunci?

Cat mai multe fructe si legume crude. Nu uita nici de leguminoase, desigur. Asa ca adauga in dieta zilnica linte, naut, broccoli, sparanghel, rosii, castraveti, ardei gras, avocado, nuci, seminte, kaki, kiwi, ananas, catina, mere, pere, zmeura, banane si orice alt aliment sanatos care iti vine in minte!

In ziua de astazi este o alegere sa mananci sanatos, dar nu spune ca nu ai de unde alege. Cu siguranta stii ca poti gasi orice iti doresti.

Evita si lactatele si carnea in exces, la fel si ouale. Sarea, carbohidratii artificiali sau carnea rosie sunt alte alimente care trebuie consumate cumpatat.

4.82/5 (33)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *