Cum sa elimini glutenul din organism

Cum sa elimini glutenul din organism, in cele mai simple maniere? Astazi vei afla mai multe despre acest aspect. Iar daca si tu esti una dintre persoanele care are alergie sau intoleranta la gluten, ar fi bine sa acorzi mai multa atentie.

Oricum ar fi, este demn de mentionat ca cei care vor sa slabeasca, de exemplu, ar fi indicat sa elimine glutenul, macar o perioada. Dupa cum stii, acesta este un element continut in special de cereale, fainoase, etc. Elimina-le o perioada din viata ta si vei observa ca slabesti de la sine.

Cum sa elimini glutenul din organism? Il vei inlocui cu produse ca faina de orez, hrisca sau naut. La fel de gustoase si eficiente, acestea te vor ajuta sa fii sanatoasa si sa dai jos acele kilograme in plus. Haide sa aflam mai multe impreuna!

Cum sa elimini glutenul si sa purifici organismul?

Glutenul in sine nu este ceva rau, doar daca suferi de boala celiaca sau intoleranta la gluten. Cei din prima categorie trebuie sa se abtina complet de la gluten, pe cand cei din a doua ar trebui doar sa fie atenti si sa nu consume in exces, deoarece le pot cauza probleme digestive.

Dar sa revenim de unde am plecat si sa vedem cum putem elimina glutenul din organism:

Prin odihna. Poate nu stiai, dar simpla relaxare te poate ajuta sa te simti mai bine si sa scapi de crampe, constipatie, diaree, oboseala acuta sau alte simptome nepacute. Acestea sunt caracteristice celor care nu tolereaza glutenul, asa ca daca si tu le experimentezi, ar fi bine sa te adresezi unui medic specialist. In acest fel vei afla despre ce este vorba.

Ia probiotice. Acestea sunt bacterii sanatoase pentru intestine si sunt esentiale in acest proces de eliminare a glutenului. Pentru cei care stiu ca sunt sensibili la gluten, este ideal sa le ia cat mai des, in acest fel vor preveni efectele adverse ale potentialului consum de gluten. Nu mereu stim daca produsele pe care le consumam il contin sau nu, asa ca este bine sa avem la indemana astfel de solutii.

Probioticele sunt prezente si in iaurt, chefir, ciuperci, legume fermentate, supa miso, muraturi. Cel mai bine ar fi sa le asimilezi din mancare, dar desigur ca si suplimentele sunt o alternativa eficienta.

Cum sa elimini glutenul? Apa si iarasi apa

Poate ca nu stiai, dar simplul consum de apa poate duce la eliminarea toxinelor si fluidelor acumulate in corp. Apa poate duce la atenuarea simptomelor specifice ingerarii de gluten. Ne referim aici la constipatie, dureri de cap sau ameteli. Asa ca nu uita sa te hidratezi cat mai bine.

Balonarea este alta problema a celor care nu tolereaza glutenul, asa ca poti preveni aceste probleme consumand apa cu lamaie sau ghimbir.

Evita mancarurile care pot accentua intoleranta la gluten, in sensul ca vor fortifica simptomele. Asadar, incearca sa nu mananci foarte des oua, lactate, nuci, seminte. Evident ca le poti consuma, dar incearca sa vezi cum te simti dupa ce le consumi, iar daca observi anumite probleme, invata sa le mananci cu masura.

Exercitiile usoare pot ajuta la stimularea circulatiei sangelui si te pot ajuta sa te simti mai bine. O buna circulatie sangvina va permite transportarea oxigenului si a nutrientilor direct la organe si muschi, esential atunci cand vrem sa ne recuperam, dupa orice boala.

Clatite fara gluten – ce trebuie sa stii?

Despre gluten am mai discutat si stii deja ca poate provoca inflamatii la nivelul organismului, plus ca “sustine” ingrasarea. Asa ca este momentul sa optam si pentru alte tipuri de faina, cum ar fi cea de hrisca.

Apropo, daca vrei sa mai alternezi cerealele pe care le consumi la micul dejun, incearca si fulgii de hrisca, in special cei crocanti. Cu siguranta iti vor placea, mai ales daca ii consumi alaturi de capsune, lapte vegetal si cateva nuci.

Revenind la retete de weekend, hai sa vedem ce ingrediente ne sunt necesare:

Clatite fara gluten…reteta completa aici >>>

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *