Maioneza de post, din aquafaba. Stii cum se prepara?

Perioada in care ne abtinem de la bucate a sosit, asa ca maioneza de post nu ar trebui sa lipseasca din palmaresul tau. De ce? Pentru ca este usor de realizat, iar aquafaba, adica apa de naut, ii da o aroma aparte.

Cine a spus ca nu poti manca burgeri vegetali, cartofi prajiti sau salata de boeuf de legume, toate asortate cu maioneza de post? In ziua de astazi postul nu mai este o corvoada, cum era pe vremuri. S-au dus timpurile in care nu stiam ce sa mancam in aceasta perioada, asa ca dieta vegana si vegetariana sustin din plin posturile ortodoxe.

Exista nenumarare preparate delicioase, iar astazi vom descoperi impreuna cateva dintre acestea. Sa uitam de mancarurile de fasole, zacusca si salata orientala, exista nenumarate preparate delicioase, fara carne, lactate sau oua.

Maioneza de post cu apa de naut

In caz ca nu stiai, aquafaba este acea apa in care a stat nautul in conserva sau apa in care a fiert. Desigur ca varianta a doua este cea mai fericita, avand in vedere ca este lipsita de orice conservanti. Dar normal ca merge de minune si prima, mai ales cand nu ai timp sa fierbi nautul.

Pentru maioneza de post ai nevoie de:

  • 5 linguri de apa de naut – aquafaba
  • o lingura otet de mere
  • o lingurita de mustar
  • un sfert de lingurita sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui (de preferat, presat la rece)

Mod de preparare

Vei pune intr-un bol toate ingredientele, mai putin uleiul si le vei mixa pana cand se omogenizeaza. Apoi incepi sa torni uleiul incet, in timp ce folosesti mixerul, pentru a-l integra in compozitie. Vei obtine o maioneza de post minunata, pe care o poti pastra la frigider pret de o saptamana.

Maioneza de post – cu ce sa o servesti?

Desigur ca merge asortata cu o multime de retete. Cartofii la cuptor, legumele la gratar sau burgerii de post sunt doar cateva optiuni. Poti prepara salate in care sa o adaugi, ramane la latitudinea ta sa iti folosesti creativitatea. Stim ca exista nenumarate produse de post gata de servit, dar iti sugeram sa incerci sa prepari tu un burger vegetal, de A la Z. Reteta mai jos, deloc complicata si care va bucura intreaga familie. Merge de minune la pranz, dar si la cina.

Burger vegetal – cum se prepara?!

  1. Burger cu ciuperci

Ingrediente:

– o cutie de ciuperci taiate
– cateva ciuperci proaspete
– 2 oua
– 3 linguri de drojdie inactiva
– o mana de orez fiert, in prealabil
– 5 linguri de sos de soia
– sare, piper, dar si alte condimente, la alegere…vezi continuarea retetei aici >>>

4.88/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *