Cum sa iti potrivesti parfumul cu tinuta. Sfaturi practice pentru orice ocazie

Parfumul completeaza orice outfit si este nelipsit din casa sau poseta doamnelor si domnisoarelor. Atunci cand alegi parfumul potrivit, este important sa tii cont de mai multi factori, inclusiv de personalitatea ta, de ocazia pentru care îl porti si de tinuta. Alegerea poate parea una dificila pentru ca inseamna mai mult decat simpla purtare a unui parfum care iti place. Fiecare aroma spune o poveste si transmite o anumita stare de spirit.

  1. Creaza-ti o colectie personala de parfumuri

Primul pas este crearea unei colectii personale de parfumuri. In functie de cat de pasionata esti, aceasta poate porni de la 2-3 sticlute si poate ajunge chiar la o colectie considerabila. Diversitatea iti permite sa ai mai multe optiuni si sa fii pregatita pentru orice situatie.

  1. Tine cont de notele fiecarui parfum
  • Parfumurile florale exprima feminitate, delicatete si sunt potrivite pentru orice varsta. Sunt usor de purtat si au o aromă delicată care nu este coplesitoare. Spre exemplu, colectia J’adore Dior imbina perfect diverse arome florale, rezultand un parfum delicat si senzual in acelasi timp.
  • Parfumurile orientale sunt din ce in ce mai populare, au arome puternice si senzuale si sunt asociate cu luxul si eleganta.
  • Parfumurile citrice sunt cele cu arome proaspete si energice. Acestea sunt adesea create cu note de grapefruit, lamaie, lime si bergamota si sunt asociate cu verile calde si cu activitatile în aer liber.
  • Parfumurile cu arome gurmande sunt cele dulci, in care predomina notele de vanilie, ciocolata sau caramel. 
  1. Alege corect parfumul de zi

In timpul zilei, este recomandat sa porti un parfum cu note proaspete si energice. Acestea sunt arome care te vor ajuta sa te simti increzatoare si revigorata pe tot parcursul zilei. Amintim aici parfumurile citrice, florale sau fresh. 

Daca mergi la birou, alege un parfum cu o intensitate medie, care să nu fie coplesitor. Daca ai o intalnire sau mergi la un eveniment social, poti alege un parfum mai puternic. Pentru ca mirosul sa persiste un timp cat mai indelungat, pulverizeaza parfumul pe zonele calde ale corpului, cum ar fi incheieturile mainilor, gatul si in spatele urechilor. Evita aplicarea pe pielea umeda sau direct pe haine, deoarece acestea se pot pata.

  1. Pastreaza notele intense pentru seara

Seara este un moment ideal pentru a purta un parfum cu note mai intense si mai senzuale. Acestea te vor ajuta sa te simti eleganta si sofisticata. Parfumurile orientale de exemplu sunt puternice si foarte persistente, ceea ce le face ideale pentru o seara romantica sau o ocazie speciala. Notele principale sunt cele de condimente, vanilie, ambra si patchouli.

Parfumurile lemoase au ca note de baza esente de lemn, mosc si ambra si sunt potrivite pentru serile relaxante in oras, alaturi de colegi si prieteni. Chiar si unele arome florale sunt ideale seara, daca sunt intense, cum ar fi cele de trandafir sau liliac.

Ca si in cazul parfumurilor de zi, trebuie sa iei in calcul si tipul de eveniment la care participi. Daca vei merge la un eveniment formal, alege un parfum cu o intensitate mai mare, care să fie mai durabil. Pentru petrecere informala, poti opta pentru un parfum mai delicat.

  1. Coreleaza ocazia cu tinuta si cu parfumul

Dupa ce ti-ai insusit sfaturile mentionate mai sus, iti ramane doar sa te adaptezi fiecarei situatii in parte. 

Pentru tinutele casual, poti alege un parfum cu note proaspete si energice. De exemplu, un parfum cu note de citrice sau fresh este o alegere excelenta pentru o tinuta lejera. Pentru tinutele office, alege un parfum cu note discrete si elegante, de tipul celor florale, lemnoase sau condimentate. Unei rochii elegante de seara i se potriveste un parfum cu note mai intense si senzuale. Discutam aici de note orientale, lemnoase sau de vanilie.

In cele din urma, este important sa iei în considerare si personalitatea ta atunci cand alegi parfumul. Dacă esti o fire energica si optimista, poti alege un parfum cu note proaspete. Daca esti o persoana mai sofisticata si eleganta, poti alege un parfum cu note mai intense si mai senzuale.

Sursa foto: pexels.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *